• O regiune din China oferă acum recompensă în bani cuplurilor care doresc să se căsătorească.
  • Autoritățile chineze au mai introdus și subvenții pentru fertilitate, îngrijirea copiilor și educație.
  • Rata căsătoriilor a atins un minim record anul trecut, 6,8 mil., cel mai mic record înregistrat după 1986.

China vine cu o idee nouă pentru a crește natalitatea. O regiune din China oferă acum recompensă în bani cuplurilor, asta dacă mireasa are 25 de ani sau mai putin. Premiul este în valoare de 137 de dolari.

Aceasta este cea mai recentă măsură de stimulare a tinerilor pentru a se căsători și a face copii, în funcție de vârstă. Autoritățile chineze au mai introdus și subvenții pentru fertilitate, îngrijirea copiilor și educație. Rata căsătoriilor a atins un minim record anul trecut, 6,8 mil, cel mai mic record înregistrat după 1986, iar rata de fertilitate a Chinei este cea mai scăzută din lume.

„Până acum 10 ani, prin lege, era limitat numărul de copii într-o familie la un singur copil, dacă era băiat. Și iată, paradoxal, cum au ajuns să își dorească natalitatea mai ridicată”, a spus Paul Herinean, profiler, la ȘTIU.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

Costurile ridicate ale îngrijirii copiilor și problemele legate de carieră au descurajat multe femei să aibă copii. Discriminarea de gen și stereotipurile tradiționale sunt încă răspândite în întreaga țară. Încrederea scăzută a consumatorilor și îngrijorările crescânde referitoare la sănătatea economiei chineze sunt, de asemenea, doi factori cheie citați de tinerii chinezi care nu doresc să se căsătorească sau să aibă copii.