• China a raportat zero decese cauzate de COVID-19 în ultimele patru zile.
  • O firmă britanică de date medicale a estimat că în China se înregistrează aproape 5.000 de decese pe zi din cauza COVID-19.
  • De când au fost ridicate restricțiile, Beijingul a raportat doar șase decese COVID-19.

China nu va mai publica zilnic cifrele privind cazurile sau decesele cauzate de COVID-19, a declarat duminică Comisia Națională de Sănătate a țării. NHC nu a dat nicio explicație pentru schimbarea unei politici care începuse în 2020.

Informațiile relevante despre COVID-19 vor fi publicate de Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor pentru referință și cercetare”, a precizat comisia într-un comunicat.

Aceasta nu a oferit detalii cu privire la frecvența cu care vor fi publicate aceste date. La începutul lunii decembrie, după reacții masive și proteste, guvernul chinez a relaxat politica sa strictă de zero-COVID. De când au fost ridicate restricțiile, Beijingul a raportat doar șase decese COVID-19.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Săptămâna trecută, o firmă britanică de date medicale numită Airfinity a estimat că în China se înregistrează peste un milion de infecții și aproape 5.000 de decese pe zi.

În pofida creșterii abrupte a infecțiilor, NHC a raportat zero decese cauzate de COVID-19 în China în ultimele patru zile consecutive. Cazurile de COVID-19 din China au devenit imposibil de urmărit de când au încetat mandatele de testare.

La sfârșitul lunii noiembrie, când cazurile au crescut brusc, NHC a încetat să mai raporteze infecțiile asimptomatice, ceea ce a îngreunat cuantificarea epidemiei. Autoritățile chineze au restrâns, de asemenea, definiția medicală a unui deces COVID – numărând doar acele decese cauzate de pneumonie sau insuficiență respiratorie legate de COVID-19.

Experții cred că acest lucru a fost făcut pentru a suprima numărul de decese atribuibile virusului. Beijingul a fost acuzat în mod obișnuit că a minimizat gravitatea situației COVID-19 din țară. Cu toate acestea, într-o recunoaștere rară în această săptămână, un oficial de rang înalt din domeniul sănătății din orașul Qingdao din estul țării a declarat presei că jumătate de milion de persoane sunt infectate zilnic.