China, pregătită să ofere Indiei asistenţă pentru a face faţă pandemiei. Mesajul transmis de președintele Xi Jinping

PROFIMEDIA.RO
  • Administraţia de la Beijing este pregătită să ofere Indiei asistenţă pentru a face faţă pandemiei.
  • Xi Jinping a transmis condoleanţe Indiei pentru numeroasele decese provocate de coronavirus.
  • Administraţia de la Beijing intenţionează să trimită echipamente şi medicamente suplimentare Indiei în următoarele zile.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, i-a transmis vineri premierului indian, Narendra Modi, că Administraţia de la Beijing este pregătită să ofere Indiei asistenţă pentru a face faţă pandemiei.

Xi Jinping a transmis condoleanţe Indiei pentru numeroasele decese provocate de coronavirus şi a exprimat preocupare pentru situaţia epidemică, potrivit agenţiei China Nouă (Xinhua) şi cotidianului Global Times.

Administraţia de la Beijing intenţionează să trimită echipamente şi medicamente suplimentare Indiei în următoarele zile.

India este grav afectată de pandemie, raportând sute de mii de cazuri de infecţii în ultimele zile. Spre exemplu, joi au fost raportate 386.452 de cazuri de coronavirus în India şi 3.498 de decese.

Până în prezent, în India s-au înregistrat 3,16 milioane de cazuri de coronavirus şi 208.330 de decese. India se află pe locul al doilea în lume, după Statele Unite, în privinţa numărului cazurilor de coronavirus înregistrate.