• China a raportat 42 de noi cazuri de COVID-19 pe 27 octombrie.
  • Este cea mai mare valoare zilnică din ultimele două luni.
  • Dintre noile cazuri, 22 sunt asimptomatice.

China a raportat 42 de noi cazuri COVID-19 pe 27 octombrie, cea mai mare valoare zilnică din ultimele două luni, din cauza creșterii infecțiilor din regiunea nord-vestică Xinjiang, a declarat miercuri autoritatea sanitară a țării, anunță Reuters.

Dintre noile cazuri, 22 sunt din orașul Kashgar din Xinjiang erau anterior pacienți asimptomatici. Autoritățile din domeniul sănătății din regiune au raportat , de asemenea, alte 19 infecții asimptomatice, pe care China nu le recunoaște drept cazuri confirmate de COVID-19. Însă acestea au reprezentat jumătate din noile cazuri asimptomatice raportate.

Oficialii din domeniul sănătății au declarat că testarea COVID-19 pentru cei 4,75 milioane de oameni din regiunea Kashgar a fost finalizată începând de marți după-amiază. În urma examinării, au fost confirmate 183 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Cazurile sunt legate de o fabrică de confecții, însă până în acest moment nu este clar cum au apărut infecțiile.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Numărul total al infecțiilor confirmate de COVID-19 în China se ridică acum la 85.868, în timp ce numărul morților a rămas neschimbat, la 4.634.