• China a raportat cea mai mare creștere a cazurilor zilnice de COVID din ultimele cinci luni.
  • Provincia Hebei a intrat în „stare de război”.
  • Acolo s-au înregistrat joi, 51 de cazuri, în condițiile în care cu o zi în urmă erau 20.
  • Autoritățile din capitala Hebei au lansat testarea în masă și au interzis adunările.

Autoritățile din capitala provinciei Hebei din China au consolidat joi restricțiile de călătorie pentru a stopa răspândirea coronavirusului, întrucât țara a raportat cea mai mare creștere a cazurilor zilnice de COVID-19 în mai mult de cinci luni, relatează Reuters.

Hebei, care a intrat marți în „stare de război”, a înregistrat 51 de cazuri locale raportate joi de Comisia Națională de Sănătate. Acest lucru a fost comparat cu 20 de cazuri raportate în provincia care înconjoară Beijingul, cu o zi mai devreme.

Autoritățile din Shijiazhuang, capitala Hebei, au lansat testarea în masă și au interzis adunările pentru a reduce răspândirea coronavirusului.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Televiziunea de stat chineză a raportat că orașul a interzis acum pasagerilor să intre în gara principală. Orașul a solicitat anterior călătorilor să prezinte un rezultat negativ al testului de acid nucleic COVID-19 efectuat în termen de 72 de ore înainte de a urca într-un tren sau un avion din provincie.

Numărul total de cazuri noi COVID-19 pentru toată China continentală a fost de 63, comparativ cu 32 raportate cu o zi mai devreme, marcând cea mai mare creștere a cazurilor zilnice de când au fost raportate 127 de cazuri la 30 iulie.

Numărul pacienților asimptomatici, care au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2 care cauzează boala, dar care încă nu au dezvoltat simptome, a crescut, de asemenea, la 79 de la 64 cu o zi mai devreme.

Numărul total de cazuri confirmate de COVID-19 în China continentală de la debutul focarului în orașul Wuhan la sfârșitul anului 2019 se ridică acum la 87.278 de cazuri, în timp ce numărul morților a rămas neschimbat, 4.634.

În orașul Dalian din provincia Liaoning, care a raportat infecții locale în ultimele zile, rezidenților din zonele cu risc mediu sau ridicat li s-a interzis să părăsească orașul. Locuitorilor din alte zone li s-a spus să se abțină de la călătorii inutile din Dalian.

Autoritățile din provincia Guangdong au raportat miercuri un pacient infectat cu o variantă mai transmisibilă a coronavirusului, cea descoperită în Africa de Sud.

Unii oameni de știință își fac griji că vaccinurile COVID-19 în curs de desfășurare s-ar putea să nu reușească să protejeze împotriva acestei variante, din cauza anumitor mutații care au fost observate.