• Statele Unite au impus luni sancțiuni și o interdicție de călătorie pentru unii oficiali chinezi din cauza implicării lor în adoptarea unei legi care afecta autonomia Hong Kong-ului.
  • Ca răspuns, Beijingul va implementa sancțiuni împotriva unor oficiali americani și a familiilor acestora.
  • China îndeamnă Statele Unite să nu înainteze pe această „cale periculoasă și greșită”.

China a declarat joi că va revoca regimul de scutire de viză pentru posesorii de pașapoarte diplomatice americane care vizitează Hong Kong-ul și Macao după ce Statele Unite au impus sancțiuni financiare și o interdicție de călătorie asupra mai multor oficiali chinezi, relatează Reuters.

Statele Unite au impus luni sancțiuni și o interdicție de călătorie pentru 14 oficiali chinezi din cauza rolului lor în adoptarea unei legi privind securitatea națională „care a subminat autoritatea” Hong Kong-ului.

Beijingul va răspunde acțiunii SUA prin implementarea de sancțiuni împotriva unor oficiali americani, membri ai Congresului și ai unor organizații neguvernamentale, precum și membrilor familiilor acestora, pentru atitudinea lor „josnică” cu privire la Hong Kong, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, în cadrul unei conferințe de presă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

China îndeamnă Statele Unite să nu înainteze pe această „cale periculoasă și greșită”, a adăugat Hua. Ea a refuzat să precizeze numele celor sancționați și nici data de la care vor începe sancțiunile.