China ripostează după ce a fost acuzată că a lansat atacuri cibernetice la scară globală

China şi-a anunţat victoria în eliminarea sărăciei absolute Profimedia
  • Ambasada Chinei în Wellington acuză SUA de iresponsabilitate.
  • SUA, NATO și UE au învinuit China de un val de atacuri cibernetice.
  • Joe Biden nu a impus sancțiuni Chinei, așa cum a procedat cu Rusia.

China ripostează după acuzațiile că a lansat atacuri cibernetice la scară globală. Ambasada chineză în Noua Zeelandă a caracterizat declarațiile Statelor Unite drept unele nefondate și responsabile. Misiunea diplomatică a Beijingului în Australia a plusat.

„De fapt, Washingtonul este campionul atacurilor cibernetice rău intenționate”, spun diplomații chinezi. Disputa vine după ce SUA, alături de UE și NATO au acuzat China că protejează și cooperează cu hackeri responsabili pentru zeci de atacuri, inclusiv cel asupra Microsoft. Ministerul American al Justiției a deschis un dosar în acest caz.

„Acest caz este despre o campanie de atacuri cibernetice și de spionaj economic condusă de guvernul Chinei. Actul de acuzare susține că trei dintre cei patru inculpați erau ofițeri de informații la Ministerul Securității Statului din China”, a reacționat Randy Grossmann, procuror din California.

Experții în Securitate cibernetică îi cer lui Joe Biden să impună sancțiuni Chinei, la fel cum a făcut în cazul Rusiei.

Casa Albă nu a anunțat nicio măsură, iar presa speculează că o astfel de decizie ar putea provoca pagube economiei americane, dependentă de importurile din China.