• China l-a felicitat vineri pe președintele ales al SUA, Joe Biden.
  • Declarația ministruluiu de externe vine la mai bine de o săptămână după aflarea rezultatelor alegerilor.
  • Ministrul de externe: „Respectăm alegerea poporului american.”

După lungi așteptări, China l-a felicitat vineri pe președintele ales al SUA, Joe Biden, pentru victoria sa împotriva lui Donald Trump, scrie Deutsche Welle.

Beijingul decide să salute noua conducere a SUA, la mai bine de o săptămână după aflarea rezultatelor alegerilor.

Cu toate acestea, Trump refuză să admită înfrângerea, în timp ce numeroși lideri mondiali, inclusiv cancelarul german Angela Merkel, l-au felicitat pe Biden pentru victoria sa.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Beijingul rupe tăcerea

Ministrul de externe a ținut să-l felicite pe Biden pentru rezultatul obținut în urma alegerilor, în timpul unei conferințe de presă.

„Respectăm alegerea poporului american. Transmitem felicitări domnului Biden și doamnei Harris”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de externe, Wang Wenbin, într-un briefing de presă, referindu-se la noul vicepreședinte Kamala Harris.

Trump refuză în continuare să îl felicite pe Biden și se luptă pentru renumărarea voturilor, în contextul scandalului fraudării alegerilor.

Nici tranziția puterii nu va fi simplă. Agenția federală, însărcinată cu alocarea de fonduri pentru acest proces, nu-l recunoaște încă pe Biden ca fiind câștigătorul alegerilor.