• China va continua să-și modernizeze arsenalul nuclear.
  • SUA, China, Rusia, Marea Britanie și Franța vor să evite un conflict nuclear.
  • Cele cinci puteri nucleare s-au angajat, de asemenea, pentru dezarmarea completă a armelor nucleare.

China va continua să-și „modernizeze” arsenalul nuclear și a cerut Statelor Unite și Rusiei să-și reducă propriile stocuri, la o zi după ce puterile globale s-au angajat să împiedice răspândirea unor astfel de arme, notează France24.

„SUA și Rusia dețin încă 90% din focoasele nucleare de pe Pământ”, a declarat Fu Cong, director general al departamentului de control al armelor din cadrul ministerului chinez de externe.

Fu Cong a respins afirmațiile SUA conform cărora China își crește considerabil stocurile nucleare.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Într-o declarație comună, Statele Unite, China, Rusia, Marea Britanie și Franța și-au reafirmat obiectivul de a crea o lume fără arme atomice și de a evita un conflict nuclear.

Cele cinci puteri nucleare s-au angajat, de asemenea, pentru dezarmarea completă a armelor atomice, care au fost folosite doar în conflicte de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Armonizarea acelei retorici cu realitatea nu va fi ușoară într-un moment al tensiunilor în spirală între aceleași puteri globale, nemaivăzute de la Războiul Rece.

Există preocupări tot mai mari la nivel mondial cu privire la modernizarea militară rapidă a Chinei, mai ales după ce forțele sale armate au anunțat anul trecut că au dezvoltat o rachetă hipersonică.

China și-a apărat politica privind acest domeniu și a spus că Rusia și Statele Unite ar trebui să facă prima mișcare în ceea ce privește stocurile nucleare.