• China ar fi vaccinat anti-Covid peste 80% din populația sa
  • Rata de vaccinare pentru persoanele de peste 80 de ani este de puţin peste 40%

China a vaccinat împotriva Covid-19 82,5% din populaţia sa de 1,41 de miliarde de persoane, a anunțat sâmbătă un oficial din domeniul sănătăţii, transmite Reuters.

Un total de 1,162 de miliarde de persoane au primit numărul necesar de doze pentru vaccinarea completă, a spus Wu Liangyou, un oficial al Comisiei Naţionale pentru Sănătate, într-un briefing de presă, adăugând CĂ 120,6 milioane de persoane au primit o doză de rapel.

În pofida ratei ridicate de vaccinare la nivel naţional, acoperirea în cadrul persoanelor vârstnice este inegală, acestea fiind vulnerabile la forme grave de boală şi deces în cazul infectării.

Recomandări

POLITICO: IOHANNIS „VÂNEAZĂ” JOB DE TOP
BĂLAN POATE ASIGURA VOT ELECTRONIC
A.I. ÎȚI ADUCE AMINTIRILE DIN COPILĂRIE
ALTMAN ÎNCEPE TRAINING CU URMĂTORUL MODEL A.I.
PROTESTE DE AMPLOARE ÎN GEORGIA
DEFICITUL BUGETAR S-A DUBLAT

Rata de vaccinare pentru persoanele de peste 80 de ani este de puţin peste 40%, şi de sub 30% în unele regiuni, a spus Zheng Zhongwei, un alt oficial al comisiei.

China a vaccinat complet contra coronavirusului încă din luna septembrie peste 90% dintre elevii cu vârste între 12 și 17 ani, a transmis vineri televiziunea de stat, dar autoritățile spun că școlile trebuie să rămână vigilente.