• Autoritățile sanitare chineze vor organiza sâmbătă o conferință de presă privind prevenirea COVID-19.
  • Experții în sănătate publică au avertizat că pentru a inversa regimul rigid COVID din China ar fi nevoie de un calendar și o strategie clară pentru vaccinurile de rapel.
  • Autoritățile au raportat vineri 3.871 de noi infecții cu transmitere locală pentru ziua precedentă, un număr mic după standardele globale, dar cel mai mare din China de la începutul lunii mai.

China va face schimbări substanțiale în politica sa zero dinamic” COVID-19 în următoarele luni, a declarat vineri un fost oficial chinez pentru controlul bolilor la o conferință găzduită de Citi, potrivit unei înregistrări a sesiunii auzite de Reuters.

Zeng Guang, fostul epidemiolog șef al Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, care a rămas deschis în ceea ce privește lupta Chinei împotriva COVID, a declarat că se acumulează” condițiile pentru deschiderea Chinei, citând noile vaccinuri și progresele pe care țara le-a făcut în cercetarea medicamentelor antivirale.

Întrebat de economistul-șef al Citi pentru China, Yu Xiangrong, în cazul în care China se va deschide după reuniunea anuală a parlamentului, care are loc în mod tradițional la începutul lunii martie, acesta a spus că multe politici noi vor fi introduse în următoarele cinci-șase luni, fără a preciza pe ce se bazează aceste informații.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Situația se schimbă acum, iar dinamica zero a Chinei va suferi, de asemenea, schimbări majore. Schimbări substanțiale vor avea loc în curând”, a spus el, potrivit înregistrării sesiunii, care a fost intitulată Strategia de ieșire a Chinei din zona zero„.

Citi a refuzat să comenteze comentariile lui Zeng. Zeng și Yu nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii. Remarcile lui Zeng dau un nou impuls speranțelor recente ale investitorilor că China va atenua unele dintre măsurile stricte care au făcut din ea un caz izolat la nivel mondial și au provocat daune profunde celei de-a doua economii mondiale.

Optimismul din această săptămână sfidează știrile privind creșterea numărului de infecții și întreruperile generalizate legate de COVID în China, inclusiv amânarea vineri a salonului auto din Guangzhou, care fusese planificat pentru sfârșitul acestei luni.