• China va interzice creșterea a 45 de specii de animale sălbatice până la sfârșitul anului, în scopul reducerii riscului de transmitere a bolilor de la animal la om, potrivit Financial Times.
  • Alte 19 specii vor putea fi crescute în continuare, dar nu pentru consum, ci în scopuri științifice sau medicale.
  • În China aproximativ 14 milioane de oameni își câștigă existența din creșterea animalelor sălbatice, fermierii pot cere însă despăgubiri statului chinez.

Până la sfârșitul acestui an China va interzice creșterea a 45 de specii de animale sălbatice, în încercarea de a reduce riscul de transmitere a bolilor de la animal la om, a informat presa de stat chineză.

Administrația Națională a Pădurilor și Pășunilor intenționează să elimine treptat creșterea șobolanilor de bambus, a civetelor, a porcilor spinoși și a multor altor mamifere, a informat site-ul Sixth Tone din Shanghai.

Creșterea altor 19 specii este în continuare posibilă – printre acestea se află arici, bursuci și porcușori de Guineea – dar nu pentru consum, ci în scopuri științifice sau medicale.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Aproximativ 14 milioane de oameni din China – cei mai mulți dintre ei în zone rurale sărace – și-au câștigat până acum existența din creșterea animalelor sălbatice, menționează site-ul Sixth Tone.

În luna mai, administrația forestieră le-a cerut localnicilor să înceteze creșterea animalelor interzise, procesul de eliminare treptată a creșterii animalelor fiind încă în desfășurare. Conform site-ului, fermierii lipsiți de mijloace de trai pot cere despăgubiri.

Tian Jiangming de la Departamentul de Anti-Braconaj, un grup de protecție a faunei sălbatice, a declarat pentru site-ul Sixth Tone că eliminarea treptată a creșterii animalelor în cauză, nu este suficientă, autoritățile trebuind să asigure totodată o supraveghere strictă și transparență în aprobarea permiselor de creștere a animalelor.

El a spus că speciile de animale sălbatice care pot fi încă crescute sunt cu siguranță mai mult de 64 la număr, situație ce oferă motive de îngrijorare. Iar în absența unei supravegheri adecvate, animalele sălbatice crescute în alte scopuri decât consumul ar putea fi trimise în secret la restaurante.