• China nu va permite accesul în țară turiștilor care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului cu un ser chinezesc
  • Mișcarea este controversată, ținând cont că vaccinurile Chinei nu sunt aprobate în multe țări
  • Decizia vine după ce, la începutul lunii, China anunța că face obligatorii testele anale pentru depistarea Covid-19 pentru toți turiștii care intră în țară

China va relua procesarea de vize pentru străinii din zeci de ţări, dar ia o nouă decizie controversată, după ce a făcut obligatorii testele anale pentru depistarea coronavirusului pentru toți turiștii care sosesc în țară.

Turiștii vor putea intra în țară doar dacă au fost imunizați împotriva Covid-19 cu un vaccin fabricat în China. Țara nu va accepta vaccinurile străine, inclusiv pe cele aprobate de OMS, scrie The Guardian.

Măsura trezește suspiciuni în legătură cu motivațiile din spatele cererii, ținând cont că vaccinurile Chinei nu sunt aprobate în multe dintre țările pentru care sunt permise călătoriile. Până în prezent, este permis accesul străinilor din locuri precum Hong Kong, SUA, Marea Britanie, India, Australia, Irak, Thailanda, Croaţia, Israel, Pakistan şi Filipine.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Cei care vor să viziteze China trebuie să fi fost vaccinaţi fie cu două doze ale unui vaccin, fie cu un vaccin cu doză unică, cu cel puţin 14 zile înainte de călătorie, dar vaccinul trebuie să fie unul dintre vaccinurile produse de China la nivel intern.

În prezent, China are cinci vaccinuri aprobate pentru uz general sau de urgenţă, dintre care trei sunt distribuite şi în alte ţări, fie prin comerţ, fie sub formă de ajutoare. Trebuie să știi că serurile chinezeşti au fost aprobate pentru utilizare în Filipine, Thailanda şi Irak, dar în alte câteva ţări cărora China le-a oferit opţiunea de călătorie nu există niciun vaccin chinezesc disponibil. Asta înseamnă că oamenii din Australia, de exemplu, care pot primi doar un vaccin aprobat, prescris de un medic, au fost excluşi din oferta Chinei în mod implicit.