• Cei doi lideri și-au reafirmat angajamentul reciproc față de Coridorul economic China-Pakistan și au fost de acord că acest proiect are o importanță strategică.
  • Cei doi au discutat despre faptul că un Afganistan pașnic și stabil ar promova securitatea regională.
  • China și Pakistanul ar trebui să accelereze construcția de infrastructură pentru portul maritim Gwadar.

China va continua să sprijine Pakistanul în timp ce încearcă să își stabilizeze situația financiară, a declarat miercuri, 2 noiembrie, președintele Xi Jinping, citat de presa de stat, în timpul unei vizite a premierului pakistanez Shehbaz Sharif la Beijing.

Sharif, care a sosit la Beijing pe 1 noiembrie într-o vizită oficială de două zile, a fost unul dintre primii lideri care s-au întâlnit cu Xi de când acesta și-a asigurat în octombrie un al treilea mandat de lider al Partidului Comunist aflat la putere.

Potrivit News International, în timpul unei întâlniri cu Sharif, Xi a asigurat continuarea sprijinului financiar pentru Pakistan, inclusiv pentru proiectul Mainline-1 și cel al căii ferate circulare Karachi, care fac parte din Coridorul economic China-Pakistan (CPEC).

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cei doi lideri și-au reafirmat angajamentul reciproc față de CPEC și au fost de acord că proiectul este de importanță strategică, a adăugat raportul.

China și Pakistanul ar trebui să accelereze construcția de infrastructură pentru portul maritim Gwadar, i-a spus Xi lui Sharif în timpul întâlnirii lor de la Marea Sală a Poporului, a relatat Reuters. Sharif i-a mulțumit, de asemenea, lui Xi pentru asistența neprețuită oferită de China pentru eforturile de ajutorare, reabilitare și reconstrucție ale Pakistanului în urma inundațiilor devastatoare, care i-au provocat pierderi estimate la 30 de miliarde de dolari sau mai mult.

De asemenea, cei doi au discutat despre faptul că un Afganistan pașnic și stabil ar promova securitatea regională și dezvoltarea economică și au convenit că extinderea CPEC în Afganistan ar consolida inițiativele de conectivitate regională.