• Autoritățile din China au anunțat că va testa întreaga populație au unui oraș în doar cinci zile.
  • 9 milioane de oameni vor trece, așadar, prin testarea COVID-19.
  • Măsura a venit după ce 12 cazuri de coronavirus cu transmitere locală au fost raportate, provocând îngrijorarea unui focar mai larg.

Întreaga populație a orașului chinez Qingdao (9 milioane de locuitori) va fi testată pentru virusul SARS-CoV-2 în doar cinci zile. Autoritățile chineze au stabilit acest lucru, după ce au fost depistate 12 cazuri noi la un spital care trata pacienții cu coronavirus veniți din străinătate, potrivit CNN.

Comisia municipală de sănătate din Qingdao a spus că au fost descoperite șase cazuri noi de Covid-19 și șase pacienți asimptomatici. Toate cazurile au fost legate de același spital, conform unui mesaj postată pe rețeaua socială chineză Weibo.

China, bilanț mai mic decât restul statelor europene

Amintim că, în luna mai, întregul oraș chinez Wuhan, care are 11 milioane de locuitori, a fost testat pentru COVID-19. Spre deosebire de alte țări ale lumii, unde au apărut infectări la scară largă, China ține virusul sub control, în acest moment. Însă, chiar dacă se înregistrează un număr redus de cazuri în China, autoritățile au optat pentru testarea în masă.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
CÎRSTOIU NU SE RETRAGE
ZIUA MONDIALĂ A ARTEI
TESLA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE O MAMĂ

De la începutul pandemiei a virusului SARS-CoV-2, China a raportat peste 85.000 de cazuri de infectare și 4.600 de decese.