• Donald Trump a deschis multe din problemele Americii
  • Ion Cristoiu aseamănă America cu un pacient cu toate organele scoase
  • Biden trebuie să refacă acum America și nu va fi simplu, spune Cristoiu

Joe Biden ar fi bine să își savureze repede victoria. Când ajunge la Casa Albă are multă treabă. Trump s-a apucat de multe lucruri și a rezolvat puține, spune jurnalistul Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu, editorialist: Problema din Orientul Apropiat, o știm de 50 de ani, pare nerezolvată. O chestiune înghețată era Coreea de Nord. Până la urmă, cât de cât a dezghețat. O altă problemă înghețată era concurența uriașă chinezească.

Joe Biden și Kamala Harris au acum dificila misiune de a pune toate lucrurile la loc, după ce chirurgul Trump a început operația, dar nu a terminat-o.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ion Cristoiu, editorialist: „Pacientul e pe masă, deja are aici inimă, totul e scos, este un pacient din care s-a scos totul și trebuie puse piesele la loc și dintre care una sau două trebuie reparate. El numai le-a scos, dar aceste lucruri nu le poți pune așa, la unele trebuie să te uiți dacă mai trebuie reparate sau nu. De exemplu, cu ieșirea din tratatul climateric. El a pus înainte economia și, în același timp, a spus hai să nu fim ipocriti, că toată lumea semnează tratatul ăsta, dar nu-l respectă nimeni, îl respectăm numai noi. Asta a fost una din revoluțiile produse de el. Pentru că această corectitudine politică transformase pe toți oamenii lumii în niște ipocriți. N-avem voie să zicem de ăia, că nu e corect politic. Dar problemele rămâneau, ura rămânea.”