Ion Cristoiu: Chirurgul Trump s-a apucat de multe lucruri și a rezolvat puține

Joe Biden ar fi bine să își savureze repede victoria. Când ajunge la Casa Albă are multă treabă. Trump s-a apucat de multe lucruri și a rezolvat puține, spune jurnalistul Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu, editorialist: Problema din Orientul Apropiat, o știm de 50 de ani, pare nerezolvată. O chestiune înghețată era Coreea de Nord. Până la urmă, cât de cât a dezghețat. O altă problemă înghețată era concurența uriașă chinezească.

Joe Biden și Kamala Harris au acum dificila misiune de a pune toate lucrurile la loc, după ce chirurgul Trump a început operația, dar nu a terminat-o.

Ion Cristoiu, editorialist: „Pacientul e pe masă, deja are aici inimă, totul e scos, este un pacient din care s-a scos totul și trebuie puse piesele la loc și dintre care una sau două trebuie reparate. El numai le-a scos, dar aceste lucruri nu le poți pune așa, la unele trebuie să te uiți dacă mai trebuie reparate sau nu. De exemplu, cu ieșirea din tratatul climateric. El a pus înainte economia și, în același timp, a spus hai să nu fim ipocriti, că toată lumea semnează tratatul ăsta, dar nu-l respectă nimeni, îl respectăm numai noi. Asta a fost una din revoluțiile produse de el. Pentru că această corectitudine politică transformase pe toți oamenii lumii în niște ipocriți. N-avem voie să zicem de ăia, că nu e corect politic. Dar problemele rămâneau, ura rămânea.”

Exit mobile version