Ciclonul Boris continuă să facă ravagii în Italia. Mii de persoane au fost evacuate. De ce dau cetățenii vina pe Meloni

Aproximativ 1.000 de persoane au fost evacuate din casele lor în regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei după inundații devastatoare și alunecări de teren, în timp ce guvernul de extremă dreapta al Giorgiei Meloni a fost acuzat că nu are voința de a face față crizei climatice, scrie The Guardian.

Inundațiile au fost provocate de furtuna Boris, care a făcut anterior ravagii în Europa Centrală și de Est, ucigând cel puțin 24 de persoane. Mai multe orașe importante din Europa Centrală se pregăteau pentru revărsarea râurilor.

Italienii dau vina pe Meloni

Pompierii au efectuat peste 500 de operațiuni de salvare în regiune, inclusiv folosind elicoptere pentru a ridica oamenii din casele inundate.

„Suntem într-o situație de urgență totală … evenimentul este foarte asemănător cu cel din luna mai a anului trecut”, a declarat Michele De Pascale, primarul orașului Ravenna, pentru Radio 24. Nu au fost raportate decese în urma ultimelor inundații, care au afectat, de asemenea, părți din regiunea învecinată Marche.

Cu toate acestea, locuitorii sunt din ce în ce mai supărați pe progresul lent al lucrărilor menite să protejeze regiunea de inundații. „Casa mea a fost din nou distrusă”, a declarat un locuitor din Faenza, un oraș din provincia Ravenna, într-un videoclip realizat de Local Team, o agenție italiană de fotografie și video. „Este rușinos; politicienii nu fac nimic”.

Angelo Bonelli, care conduce partidul de stânga Alleanza Verdi e Sinistra, a îndemnat-o joi pe Giorgia Meloni să explice strategia guvernului său în abordarea crizei climatice.

„Nu există nicio voință de a face față crizei climatice”, a spus el. „Adevărul este că criza climatică provoacă daune, și pagube economice. Problema climatică nu trebuie să aibă o caracterizare politică. Din păcate, este un fapt obiectiv cu care trebuie să ne confruntăm. Premierul Meloni trebuie să spună parlamentului ce inițiative intenționează să adopte.”

Răspunsul partidului prim-ministrului Meloni

Între timp, Alice Buonguerrieri, deputat în partidul Frații Italiei al lui Meloni, a declarat că va depune o plângere la procurori „pentru a stabili responsabilitatea” pentru ultimele inundații.

Ea a susținut că autoritățile de centru-stânga din regiune au cheltuit doar 49 de milioane de euro din cele 130 de milioane de euro alocate de guvern anul trecut pentru construirea de sisteme de apărare împotriva inundațiilor.

Exit mobile version