• Guvernatorul statului New York a declarat stare de urgență deoarece temperaturile au devenit insuportabile în stat din cauza furtunii.
  • Carolina de Nord s-a confruntat cu peste 181.000 de întreruperi de curent, urmată de Virginia și Tennessee din cauza ciclonului-bombă.
  • Potrivit Serviciului Național de Meteorologie, peste 200 de milioane de persoane se află sub incidența unei atenționări sau avertizări.

Temperatura a ajuns vineri până la -45°C în statul Montana, din vestul Statelor Unite. În statele centrale, mercurul din termometre a scăzut din cauza furtunii ciclonice. În locuri precum Des Moines, Iowa, se înregistrează o temperatură de -38°C, care poate provoca degerături în mai puțin de cinci minute, potrivit Serviciului Național de Meteorologie, relatează Sky News.

Mai mult de un milion de persoane din Statele Unite se confruntă în prezent cu pene de curent și întreruperi de energie electrică. Peste 1,4 milioane de locuințe și întreprinderi din Statele Unite au rămas fără curent electric, în timp ce peste 3.000 de zboruri au rămas la sol din cauza vremii extreme. Carolina de Nord s-a confruntat cu peste 181.000 de întreruperi de curent, urmată de Virginia și Tennessee din cauza ciclonului-bombă.

Bilanțul victimelor din cauza ciclonului a crescut vineri la 13 morți, potrivit Sky News. Anterior, nouă persoane au murit în incidente legate de vreme, iar acum alte patru au murit în accidente de mașină în Ohio. Potrivit guvernatorului statului, starea actuală a drumurilor reprezintă o amenințare pentru locuitorii din Ohio. El i-a îndemnat pe oameni să rămână în case și să fie vigilenți.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Potrivit Serviciului Național de Meteorologie, peste 200 de milioane de persoane se află sub incidența unei atenționări sau avertizări. Meteorologii au declarat că furtuna a fost aproape fără precedent în ceea ce privește amploarea sa, expunând aproximativ 60% din populația SUA la un fel de avertizare sau avertisment privind vremea de iarnă, a relatat Associated Press.

Guvernatorul statului New York a declarat stare de urgență deoarece temperaturile au devenit insuportabile în stat din cauza furtunii. Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a declarat: „Am avut parte de gheață, inundații, zăpadă, temperaturi de îngheț și tot ceea ce Mama Natură a putut să ne lovească în acest weekend. În unele părți ale statului, precipitațiile cad sub formă de ploaie, care se transformă în gheață pe măsură ce temperaturile scad rapid. Alte părți ale statului sunt expuse riscului de inundații. Acesta este un eveniment care pune în pericol viața”.