Cîmpeanu, pentru USR: „Dacă nu ești de acord cu premierul poți să exprimi acest lucru, dar doar după ce îți dai demisia”

Sorin Cîmpeanu Sursa foto: Mediafax Foto
  • Cîmpeanu face apel la „calm, stabilitate și eficiență în guvern”.
  • Deputatul USR PLUS Ionuţ Moşteanu a anunțat că reprezentanții formațiunii au discutat cu AUR.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, în contextul în care premierul Flori Cîţu a fost criticat de miniștrii USR PLUS, spune că trebuie să-ți dai demisia dacă nu ești de acord cu premierul.

„Având și experiențele anterioare, când am avut șansă să conduc cu titlul de interimat un guvern, am înțeles că dacă nu ești de acord cu premierul poți să exprimi acest lucru, dar doar după ce îţi dai demisia din guvern. Sunt convins că ai noștri colegi nu doresc acest lucru”, spune Sorin Cîmpeanu.

El face apel la „calm, stabilitate și eficiență în guvern”.

„Deci, regula de bază este că în orice țară guvernul este condus de un prim-ministru, dacă ești în dezacord poți să exprimi acești lucru după ce iți dai demisia”, conchide Cîmpeanu.

Deputatul USR PLUS Ionuţ Moşteanu a anunțat că reprezentanții formațiunii au discutat cu AUR și că împreună au 122 de semnături, astfel că pot depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, în care sunt și miniștri USR PLUS.