• Sorin Cîmpeanu a anunţat intenţia de renunţare la obligativitatea tezelor semestriale.
  • În ceea ce priveşte mediile, ministrul spune că sigur vor fi încheiate la finele anului şcolar.
  • El a spus că există un plan în ceea ce priveşte componenţa mediilor, dar că aceasta va fi anunţat după ce va fi certificată de experţii în educaţie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat intenţia de renunţare la obligativitatea tezelor semestriale. În ceea ce priveşte mediile, ministrul spune că sigur vor fi încheiate la finele anului şcolar.

„Având în vedere relevanţa tezelor semestriale, având în vedere această structură a anului şcolar care se bazează pe cele cinci module de învăţare, alternate cu perioade de repaus, intenţionăm să renunţăm la obligativitatea acestor teze semestriale. Sunt convins că fiecare profesor ştie bine, uneori ştie foarte bine, când să-şi planifice aceste evaluări pe parcurs, de-a lungul anului şcolar”, a declarat, miercuri, ministrul Educaţiei.

Acesta spune că susţine solicitarea elevilor de a fi introduse evaluări standardizate, sumative, la final de an şcolar.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC

„Solicită elevii şi o evaluare standardizată la început de an şcolar. Este un model pedagogic pe care îl avem în atenţie şi împreună cu specialiştii în ştiinţele educaţiei îl vom analiza şi îl vom implementa încă din din anul şcolar 2022-2023”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat când se vor încheia mediile, dacă nu se vor mai da teze semestriale, ministrul a răspuns: „Sigur vom avea medii la finele anului şcolar. Mediile încheiate la final de semestru, aş vrea să vă atrag atenţia asupra faptului că nu au avut nici relevanţă şi nici nu au fost folosite, deci se va da libertate profesorilor să-şi organizeze evaluările pe parcurs în funcţie de calendar, de ritmul de predare a materiei”.

El a spus că există un plan în ceea ce priveşte componenţa mediilor, dar că aceasta va fi anunţat după ce va fi certificată de experţii în educaţie.