• În urma atacului au fost ucise 18 persoane.
  • Chunli Zhao, un cetățean chinez și muncitor agricol imigrant în vârstă de 66 de ani, a fost singurul suspect.
  • El a fost prezentat în mod oficial cu șapte capete de acuzare pentru crimă.

Cinci cetățeni chinezi se numără printre victimele unui schimb de focuri de armă în orașul californian Half Moon Bay, a anunțat Consulatul General al Chinei din San Francisco.

Împușcăturile de luni de la Half Moon Bay, în care au murit șapte persoane, au fost al doilea din cele două atacuri armate care au avut loc în California în ultimele zile, în care au fost ucise în total 18 persoane.

„Consulatul general este în comunicare cu autoritățile americane relevante pentru a urmări evoluția anchetei”, a declarat un purtător de cuvânt într-un comunicat, adăugând că Consulatul general a condamnat cu fermitate violențele. Chunli Zhao, un cetățean chinez și muncitor agricol imigrant în vârstă de 66 de ani, a fost singurul suspect în masacrul de la două ferme de ciuperci din orașul de la malul mării din nordul Californiei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

El a fost prezentat în mod oficial cu șapte capete de acuzare pentru crimă și un singur cap de acuzare pentru tentativă de crimă în timpul primei sale apariții în instanță, miercuri, în orașul Redwood City din apropiere.

Printre victimele din suburbia Monterey Park se numărau persoane cu vârste cuprinse între 57 și 76 de ani, care au sărbătorit Anul Nou Lunar sâmbătă seara într-un studio de dans din inima comunității asiatice americane din oraș.

Înainte ca autoritățile să facă publice toate numele lor, alte șapte persoane au fost împușcate luni după-amiază într-un oraș rural de la malul mării din nordul Californiei. Victimele erau muncitori imigranți care munceau pământul la o fermă de ciuperci, unde unii locuiau și în case mobile și rulote.