• Cinci medici și nouă asistenți români pleacă în Slovacia să dea o mână de ajutor în secțiile de Terapie Intensivă
  • Misiunea medicilor va dura 21 de zile
  • Alin Suciu, medic: Nu va fi o surpriză. România a efectuat mai multe misiuni umanitare”

O echipă compusă din cinci medici și nouă asistenți medicali este pregatită să ajute autoritățile medicale de la Bratislava, aceasta urmând să fie însoțită de doi reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Misiunea este prevazută să dureze 21 de zile.

„România răspunde solicitării de asistență internațională lansată de autoritățile din Slovacia. Acest răspuns exprimă soluția concretă a solidarității Uniunii Europene față de statele membre”, a transmis Guvernul.

„Data plecării nu este încă prevăzută. Cel mai probabil misiunea va începe mâine când ne vom deplasa la Bratislava. România a fost solicitată de către Ministerul Sănătății slovac să participe ca sprijin umanitar cu personal medical în secțiile de Terapie Intensivă”, a spus Alin Suciu, unul dintre membrii echipei care va pleca în Slovacia.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

Alin Suciu a spus la Aleph News la ce se așteaptă să găsească în spitalele din Slovacia.

„Nu va fi o surpriză. România a efectuat mai multe misiuni umanitare în Italia, în Republica Moldova. Medicii români au fost detașați pe parcursul anului în zonele fierbinți din țară.”

Medicul a spus că echipa este compusă și din medici care au participat la celelalte misiuni.

„Cu siguranță, când un stat solicită ajutor, înseamnă că situația este gravă. Numărul de resurse medicale este depășit”, a spus Alin Suciu.