• Cinci români s-au asociat pentru a-şi pune soţiile să facă sex pe bani
  • Aceștia închiriau mai multe apartamente în diferite orașe din Franța
  • Femeile reușeau să strângă un profit lunar între 5.000 și 7.000 de euro

Cinci români s-au asociat pentru a-și pune soțiile să facă sex pe bani, reușind să facă un adevărat „Tur al Franței”, la nivel de prostituție, potrivit actu.fr.

Aceștia închiriau mai multe apartamente în orașe din Franța și își puneau soțiile să se prostitueze. Femeile au fost demascate în urma unui apel anonim care a detaliat cum clienții intrau și ieșeau dintr-un apartament din orașul Meaux, lângă Paris.

Cum au fost demascați

În luna septembrie 2019, poliţia a primit o plângere în care era specificat sexul plătit într-un apartament închiriat prin intermediul site-ului Airbnb.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

În urma denunțului, autorităție au reușit să coroboreze informațiile primite cu mai multe anunțuri publicate pe site-uri specializate, iar polițiștii au intrat în acțiune.

După ce au supravegheat apartamentul, agenții au observat două femei tinere, dar și o succesiune de vizitatori care veneau la intervale regulate. Oaspeții erau diferiți de la o zi la alta, până când într-o zi polițiștii au interceptat doi clienți care au confirmat presupusa activitate.

Anchetatorii au mai aflat și că primele anunțuri ale românilor au fost postate în anul 2018.

Pentru a putea depista întreaga rețea, polițiștii au instalat mai multe dispozitive de ascultare în apartamentul închiriat. Aceștia au rămas surprinși atunci când au descoperit „un adevărat Tur al Franței”, în ceea ce privește proxenetismul, bazat pe o activitate itinerantă.

Cine erau membrii grupării

Cele cinci cupluri de români care alcătuiau gruparea proveneau din două orașe din zona Moldovei. Aceștia s-au asociat și au funcționat în afara oricărei rețele de prostituție cunoscute.

Doi dintre bărbați au fost implicați în organizarea și supravegherea afacerii. Ei se ocupau de partea de logistică, dar și de comunicarea cu presupușii clienți.

Nu toate femeile erau de acord cu cererile soților lor.

Nu mai suport. Banii rămân la el, el ţine conturile. De la 19 ani mă duc să fac asta pentru el”, arată una dintre convorbirile ascultate de anchetatori.

Ce sume câștigau femeile în fiecare lună

Femeile reușeau să strângă un profit lunar între 5.000 și 7.000 de euro. În urma verificării conturilor și a transferurilor către familiile din România, anchetatorii au descoperit o sumă totală de 175.000 de euro.

Două dintre cele cinci cupluri au fost arestate la finalul lunii iunie 2020, sub pretextul unui control rutier, însă celelalte trei nu au fost găsite.

În timpul procesului, bărbații au menționat că prostituția a fost o „alegere” a soțiilor lor. Aceștia au mai criticat și legislația din Franța care interzice prostituția.

În schimb, procurorul le-a oferit bărbaților un răspuns ironic: „Femeile iau deciziile, iar bărbaţii, îndrăgostiţi, consimt”.