• În acest moment există avarii în sectoarele 1, 2, 4, 5, 6 la rețeaua de termoficare
  • Nicușor Dan: „Ne frică acum, când e frig, să nu crape rețeaua
  • Primarul general precizează că în acest moment există doar două avarii

În acest moment există avarii în sectoarele 1, 2, 4, 5, 6 la rețeaua de termoficare. Preponderent în sectoarele 1 și 2. Încălzirea lipsește cel mai mult. Ei estimează că la ora 16 vor da drumul.

„Ne frică acum, când e frig, să nu crape rețeaua și să fim nevoiți să lăsăm multe blocuri fără căldură”, spune primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, despre faptul că bucureștenii nu au apă caldă și căldură la parametri optimi.

„Există multe blocuri din Capitală care au furnizarea sub parametri. A fost o decizie care s-a luat. Au existat două alternative – fie se merge pe funcționarea sub parametri, fie se forța rețeaua pe o temperatură mai mare și o presiune mai mare cu riscul ca ea să crape. Și atunci decizia care s-a luat la nivel termoenergetic a fost să se meargă pe prima variantă – a nu se forța rețeaua”, spune Nicușor Dan.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Primarul general precizează că în acest moment există doar două avarii minore pe rețeaua secundară care vor fi remediate, în cursul după-amiezii.

„Se poate produce mai mult, se poate pune presiune pentru a transmite mai mult, dar ne e frică acum, când e frig, să nu crape rețeaua și să fim nevoiți să lăsăm multe blocuri fără căldură”, conchide primarul general al Capitalei.