• Procurorii bulgari au pus sub acuzare cinci persoane în legătură cu explozia din centrul Istanbulului care a ucis şase persoane la 13 noiembrie.
  • Procurorii vor cere unui tribunal bulgar, în cursul zilei de sâmbătă, să îi menţină pe cei patru bărbaţi în detenţie, în timp ce pentru femeie se va căuta o altă opţiune, având în vedere o problemă de sănătate, a spus el.
  • Vineri, un tribunal turc a dispus arestarea preventivă a 17 persoane suspectate de implicare în explozie, inclusiv a presupusului atentator, pe care poliţia l-a identificat ca fiind cetăţeanul sirian Ahlam Albashir.

Procurorii bulgari au pus sub acuzare cinci persoane în legătură cu explozia din centrul Istanbulului care a ucis şase persoane la 13 noiembrie, a declarat sâmbătă procurorul şef al ţării, Ivan Geshev, scrie Reuters.

Trei bărbaţi de origine moldovenească şi un bărbat şi o femeie de origine kurdă siriană au fost reţinuţi de forţele speciale ale poliţiei bulgare la începutul acestei săptămâni, în urma unor investigaţii şi a unei cooperări strânse cu procurorii din Turcia, a declarat Geshev pentru Reuters.

Cinci persoane au fost inculpate. Acuzaţiile sunt pentru susţinerea actelor teroriste în altă ţară, respectiv atacul din Istanbul, şi pentru trafic de persoane” , a spus Geshev.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Aceste persoane erau implicate în principal în traficul de persoane prin graniţa cu Turcia şi în contrabandă” , a spus el.

Procurorii vor cere unui tribunal bulgar, în cursul zilei de sâmbătă, să îi menţină pe cei patru bărbaţi în detenţie, în timp ce pentru femeie se va căuta o altă opţiune, având în vedere o problemă de sănătate, a spus el.

Procurorii turci au cerut deja extrădarea unora dintre presupuşii complici în explozie, a adăugat Geshev.

Vineri, un tribunal turc a dispus arestarea preventivă a 17 persoane suspectate de implicare în explozie, inclusiv a presupusului atentator, pe care poliţia l-a identificat ca fiind cetăţeanul sirian Ahlam Albashir.

Nicio grupare nu a revendicat responsabilitatea pentru explozie, care a rănit peste 80 de persoane pe bulevardul Istiklal, o zonă pietonală istorică şi aglomerată.

Guvernul turc a acuzat rapid militanţii kurzi pentru explozie, iar poliţia a declarat că presupusul atentator a fost antrenat de militanţii kurzi din Siria.