Cine câștigă Sectorul 1 și 2? George Tuță susține că are un avans de 673 de voturi în fața lui Clotilde Armand

Decizia asupra Sectorului 1 trebuie să se ia în scurt timp. La miezul nopții mai era o secție de centralizat și George Tuță avea un plus de 673 de voturi. Scandalul însă este departe de a se termina. Clotilde Armand a depus mai multe plângeri penale și susține că alegerile au fost fraudate. La Sectorul 2, Hopincă și Mihaiu se proclamă fiecare câștigător.

Pe de altă parte, la europarlamentare, s-au terminat de numărat secțiile din Diaspora.

Cum stăm în privința alegerilor pentru autoritățile locale?

Ultimele rezultate arată că PSD a obținut majoritatea cu 37,63%. PNL a obținut 32,27%, AUR a obținut 6,38%, iar Alianța Dreapta Unită a obținut 4,66% din voturi. Au fost centralizate până acum 97,23% dintre secțiile de votare. Sunt secții unde încă se numără voturile. Este vorba despre o secție din Sectorul 2 unde Primarul în funcție, Radu Mihaiu, spune că sacii au fost tăiați și lipsesc voturi. El susține în continuare că este câștigător.

Același lucru se întâmplă și la Sectorul 1 unde George Tuță spune că are un avans de 673 de voturi. Clotilde Armand susține că și aceste alegeri au fost fraudate și cere renumărarea voturilor.

Avem o situație și în privința europarlamentarelor?

Pentru alegerile europarlamentare s-a terminat numărarea voturilor. Partidul Dianei Șoșoacă a câștigat peste 13% din numărul total de voturi din partea Diasporei. La nivelul țării alianța PSD-PNL a obținut 21,35%, ADU – 16,34%, AUR – 14,65%, SOS – 13,52% și Nicu Ștefănuță – 5,90%.

Exit mobile version