• Jake Angeli, în vârstă de 32 de ani, este o față familiară la mitingurile pro-Trump.
  • El este un presupus teoretician al conspirației QAnon.
  • Vărul său, Adam Angeli, a confirmat pentru CNN identitatea bărbatului cu coarne.

În timp ce o mulțime de susținători ai președintelui Trump au asaltat miercuri clădirea Capitolului, o față s-a remarcat din mulțime în fotografii: un bărbat tatuat, fără cămașă, care purta coarne și vopsea roșie, albă și albastră de față în interiorul Capitoliului, potrivit ABC News.

Bărbatul în cauză este nimeni altul decât Jake Angeli, în vârstă de 32 de ani, o față familiară la mitingurile pro-Trump și un presupus teoretician al conspirației QAnon, denumit uneori „QAnon Shaman”, potrivit site-ului web al Republicii Arizona.

În ultimul an, Angeli a fost văzut – de multe ori în costum – la diferite demonstrații din toată țara, inclusiv un protest din Washington D.C. după victoria prezidențială a lui Joe Biden în noiembrie.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Nativul din Arizona a fost, de asemenea, fotografiat de mai multe ori la Arizona State Capitol – și, într-un caz, în timpul unui miting pro-Trump din februarie, a avut un afiș pe care scria „Q m-a trimis”, potrivit ziarului.

Conform Arizona Central, Angeli striga: „Știți cu toții cine este Q?” și le-a explicat trecătorilor că Q „a fost un agent guvernamental care dorea să „ia țara înapoi” de la pedofili și de la globaliști”.

Înainte de a se alătura mișcării QAnon, Angeli a fost „un actor de scurtă durată, artist vocal și cântăreț”, potrivit Nick Martin, editor la Informator.

Această observație pare confirmată de un profil pentru Angeli pe Backstage.com, un site de căutare de locuri de muncă pentru cei din industria divertismentului.

Pagina web susține că Angeli este priceput în canto, scenariu, vorbit în public și accente, printre alte atribute.

Reporterul din Arizona Central, BrieAnna J. Frank, a declarat pe Twitter că Angeli „este un foarte mare” susținător al lui Trump și QAnon. Frank a citat un interviu pe care l-a susținut cu Angeli în mai, în care acesta l-a aplaudat pe președintele Trump și a criticat mass-media.

Angeli, care locuiește în Arizona, nu a putut fi contactat pentru comentarii, dar vărul său, Adam Angeli, a confirmat că bărbatul cu coarne este ruda sa într-un scurt apel la CNN, miercuri.

Adam Angeli a spus că s-ar putea ca vărul său să fie șomer acum și că „este un patriot, este un american tipic din Statele Unite ale Americii”.

Pagina de Facebook a lui Jake Angeli este plină de postări care evocă teoriile conspirației din QAnon, ai căror adepți cred într-o teorie ridicolă, potrivit căreia ar exista o cabală de pedofili care se închină lui Satan, care s-au infiltrat în cele mai înalte zone ale guvernului american și li se opun președintele Trump.

Unele dintre postările lui Angeli de pe Facebook sunt extrem de violente, cum ar fi un meme care declară „nu vom avea nicio speranță reală de a supraviețui dușmanilor porniți împotriva noastră, până nu îi vom spânzura pe trădătorii care ne pândesc”.

În ultimele luni, Angeli a fost o prezență regulată la protestele pro-Trump din Arizona, inclusiv demonstrații în afara centrului de numărare a voturilor din regiunea Maricopa.