Cine este Karl Nehammer, cancelarul austriac care se opune vehement aderării României la Schengen

karl-nehammer

karl-nehammer

Karl Nehammer a preluat funcţia de cancelar federal al Republicii Austria în decembrie 2021, după ce a ocupat funcţia de ministru federal de interne începând din 2020. Anterior, cancelarul Nehammer a fost purtător de cuvânt pentru integrare şi migraţie al noului grup al Partidului Popular din Parlamentul austriac şi secretar general al noului Partid Popular, ambele din 2018 până în 2020, după ce a devenit membru al Consiliului Naţional Austriac în 2017, potrivit Globsec.

A deţinut mai multe funcţii de conducere în cadrul Asociaţiei austriece a muncitorilor şi angajaţilor (ÖAAB; secretar general 2016-2018, secretar general adjunct 2015-2016, preşedinte regional al secţiunii Viena din 2016). 

În cadrul Partidului Popular Austriac, cancelarul Nehammer a fost ales recent în funcţia de lider al partidului şi a ocupat funcţia de şef al Departamentului de afaceri municipale din Austria Inferioară între 2013 şi 2015, a fost lider al departamentului de formare şi de creare de reţele din cadrul Academiei Politice între 2008-2009 şi a condus Departamentul de servicii şi mobilizare între 2007 şi 2008. 

Din 2017, Nehammer ocupă funcţia de preşedinte de district pentru districtul Hietzing din Viena. În timpul carierei sale în sectorul privat, cancelarul Nehammer a fost director general al Academy 2.1 din 2009 până în 2013 şi este antrenor de comunicare strategică, vorbire în public şi abilităţi de comunicare din 1999. 

În perioada 1993-1996, cancelarul Nehammer a fost soldat profesionist, a efectuat serviciul militar obligatoriu prelungit (un an pe bază de voluntariat) şi, ulterior, a continuat să servească în cadrul forţelor armate austriece, scrie Ziarul Financiar.

După serviciul militar obligatoriu prelungit, cancelarul Nehammer a fost pregătit ca ofiţer de infanterie şi ofiţer de informaţii. În contextul aderării României la spaţiul Schengen, Austria a fost cel mai sever oponent al integrării ţării noastre. Cancelarul Austriac susţine că statul său s-a confruntat cu 75.000 de imigranţi neînregistraţi în acest an, un număr care reprezintă o problemă de securitate pe care nu o putem şterge”, a raportat Euro News.

Nehammer a cerut un plan în cinci puncte pentru consolidarea Schengen şi a cerut, de asemenea, ca votul privind oferta comună să fie amânat până în august anul viitor”.

Poziţia Austriei, care pentru mulţi a fost o surpriză, a înfuriat România şi Bulgaria, care au replicat că ofertele lor sunt susţinute necondiţionat de Comisia Europeană, de Parlamentul European şi de majoritatea statelor membre.

Exit mobile version