• Medicul Ioan Cătălin Denciu a suferit arsuri grave pe tot corpul, după ce a încercat să salveze un pacient din incendiul izbucnit la Spitalul Județean Neamț.
  • Are 48 de ani, este doctor specializat ATI și a fost coleg de facultate cu ministrul Tătaru.
  • Tătaru a dezvăluit faptul că medicul rănit i-a fost coleg de facultate și că este un bun profesionist.

UPDATE 7.40: Aeronava care îl duce pe medicul erou în Belgia a decolat de pe Aeroportul Otopeni

Aeronava Tarom care îl transportă pe medicul erou Cătălin Denciu la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia a decolat, duminică dimineața, de pe Aeroportul Otopeni.

Medicul este atent monitorizat de un echipaj SMURD.

Pe parcursul nopții, medicul rănit a fost transferat cu o autospecială de la Piatra Neamț la Iași. De pe aeroportul ieșean, pacientul a fost luat de o aeronavă militară și dus la Spitalul de Urgență Floreasca, unde a fost stabilizat.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Medicul Ioan Cătălin Denciu, 48 de ani, a fost coleg de facultate cu ministrul Nelu Tătaru. Sâmbătă seară, în urma incendiului izbucnit la Spitalul Județean Neamț, cadrul medical a suferit arsuri pe 40% din suprafata corpului, iar în această noapte o aeronavă a MApN – Spartan – îl va transfera la Spitalul Floreasca la Secția de Arși pentru a primi îngrijirile necesare. Potrivit ultimelor informații, cadrul medical este conștient, iar duminică va fi transportat în Belgia, la spitalul care i-a tratat și pe arșii din clubul Colectiv în 2015.

Premierul Orban a confirmat acest transfer: „Am obținut aprobarea de la Ministerul Apărarii belgian pentru a-l interna la spitalul militar Regina Astrid. Am vorbit cu ministrul Apărării, Bogdan Ciucă, și va fi transportat cu o aeronavă militară maine dimineată”.

Medicul Ioan Cătălin Denciu este căsătorit cu o doamnă doctor ginecolog și tată a doi copii.

Tătaru: „Este un profesionist, suntem și prieteni, colegi de facultate”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dezvăluit faptul că medicul rănit în incendiul de la Secția ATI din Piatra Neamț i-a fost coleg de facultate și este un bun profesionist. Medicul este transferat în noaptea de sâmbătă spre duminică la București și apoi ar putea ajunge în Belgia.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că medicul rănit în timp ce încerca să-i salveze pe pacienții de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț va fi transferat la Spitalul Floreasca din București și apoi ar putea fi dus în Belgia. Ministrul a dezvăluit faptul că medicul îi este prieten și fost coleg de facultate.

Este un profesionist, suntem și prieteni, colegi de facultate. Își face meseria după cum am văzut și în această seară încercând să salveze și acei pacienți”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.