• Ciprian Barna este noul city manager din Sectorul 1
  • Clotilde Armand l-a ales din 400 de candidați
  • Un city manager coordonează anumite activități din primărie

Clotilde Armand a prezentat noul city manager al Sectorului 1. Vine tocmai de la Oradea și a fost ales dintre 400 de candidați.

Ciprian Barna e numele noului administrator din Sectorul 1. El a lucrat cu Bolojan la primăria din Oradea, e membru USR și se înțelege cu Clotilde în franceză – a fost student în Franța la Universitatea din Reims. Barna urmează să se ocupe de coordonarea Direcției de investiții, de achizițiile publice ale Administrației Domeniului Public, și de proiectele europene.

„L-am selectionat pentru că are experiență pe partea de investiții și de fonduri europene. Vine de departe, vine din Oradea. S-a mutat el, vine și familia lui, sunt foarte fericită că a început aici, în echipa noastră. De-a lungul experienței mele am participat la elaborarea, pregătirea și implementarea a peste 45 de proiecte cu finanțare europeană. E exact ce ne trebuie. Este ambițios și este foarte ambițios și trebuie să trecem de la o abordare anuală la una multianuală pe termen lung”, spune Clotilde Armand.

Funcția de city manager sau administrator public a fost introdusă în legea din România în 2001.

Diferența față de primar este că un city manager coordonează departamente sau proiecte și este specializat în administrație, iar mandatul său nu este limitat. Un primar poate fi politician de meserie, nu administrator, este ales prin vot, iar mandatul său este limitat.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Și Dominic Fritz și-a adus city manager la Timișoara. A ales un bancher să administreze finanțele orașului. Va semna toate cheltuielile în locul lui Fritz. Boc la Cluj sau Olguța la Craiova sunt ajutați de city manager. La Sinaia, un tânăr city manager a atras 50 de milioane euro fonduri europene.