• Ovidiu Vizante a câștigat 98.927 de euro în 2020 ca administrator al Rail Cargo Logistics Romania Solutions SRL, deținută de Rail Cargo Logistics Austria GMBH, societate austriacă.
  • Pe 20 aprilie 2021, Ovidiu Vizante a fost numit director general al Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători – CFR Călători cu o remunerație brută lunară de 28.300 de lei (5775 euro)

Ovidiu Vizante (50 de ani) este de profesie inginer de tehnică a transporturilor. Și-a început cariera în Regionala Brașov a CFR – ca șef regulator circulație, fiind din Făgăraș, și a ajuns manager de trafic la Regionala Brașov a CFR SA. După o perioadă, Vizante a intrat în transportul privat de marfă. Așa se face că din 2013 până să se întoarcă din nou la stat, de data asta ca șef al CFR Călători, Ovidiu Vizante a fost administrator al SC Rail Cargo Romania SRL, filiala românească a operatorului de marfă austriac Rail Cargo Logistics Austria GMBH.

În 2020, potrivit declarației de avere, ca administrator în transportul de marfă privat, Ovidiu Vizante a câștigat 98.927 de euro pe an. Adică 8243 de euro pe lună. Ca director general al CFR Călători, numit în 2021 de Cătălin Drulă, Ovidiu Vizante câștigă în prezent 5775 de euro lunar, brut.

Presa din Brașov și politicienii locali l-au lăudat pe Ovidiu Vizante în aprilie 2021 când a fost numit șef al CFR Călători. Presa brașoveană a scris că Vizante este specializat în „managementul operațiunilor, al bugetelor și dezvoltarea de procese pentru creșterea vânzărilor”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ovidiu Vizante (50 de ani. n. Brașov, Făgăraș)

  • Profesie: inginer de tehnică a transporturilor
  • Șef regulator de circulație la Regionala Brașov, devenit administrator al filialei operatorului de marfă austriac Rail Cargo Logistics Austria GMBH
  • Apropiat de Allen Coliban (liderul USR PLUS Brașov) și Cătălin Drulă ( lider USR PLUS, ministru al Transporturilor)

Ovidiu Vizante

  • 2013: Administrator al SC Rail Cargo România SRL, deținută de compania austriacă Rail Cargo Austria Aktingesellschaft și Express Interfracht România
  • 2016: Administrator al Rail Cargo Logistics Romania Solutions SRL, deținută de compania austriacă Rail Cargo Logistics Austria GMBH
  • 2017 -2021 : Administrator al Rail Cargo Carrier Romania SRL, deținută de Rail Cargo Carrier KFT, societare cu răspundere limitată de naționalitate maghiară, și Rail Cargo Carrier România.

Venituri anuale Ovidiu Vizante: 98.927 euro

  • 2018: Administrator Rail Cargo Logistics Romania Solutions SRL, deținută de Rail Cargo Logistics Austria GMBH, societate austriacă
  • 2020: Contract part time SC Rotarex SRL
  • 2021, 20 aprilie: numit director general al Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători – CFR Călători cu o remunerație brută lunară de 28.300 de lei (5775 euro)
  • Soția, Adina Vizante: avocat, 13.365 de euro venituri lunare.
  • Avere declarată familia Vizante: 2 apartamente, 1 casă în construcție, 1 mașină Ford.

Sursa: Monitorul Oficial, declarație de avere

Potrivit unor surse, fiind din Brașov, Ovidiu Vizante este susținut de liderul USR PLUS Brașov, Allen Coliban, actualul primar, cât și de Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor. Contactat, Allen Coliban, primarul Brașovului, nu a răspuns până în prezent la telefon. Deși postat pe siteul CFR Călători, CV-ul lui Ovidiu Vizante nu poate fi descărcat.