Cine este Ovidiu Vizante, șeful CFR Călători, pentru care face scut USR PLUS? Administratorul unui operator de marfă austriac, susținut brusc și de politicieni

Ovidiu Vizante (50 de ani) este de profesie inginer de tehnică a transporturilor. Și-a început cariera în Regionala Brașov a CFR – ca șef regulator circulație, fiind din Făgăraș, și a ajuns manager de trafic la Regionala Brașov a CFR SA. După o perioadă, Vizante a intrat în transportul privat de marfă. Așa se face că din 2013 până să se întoarcă din nou la stat, de data asta ca șef al CFR Călători, Ovidiu Vizante a fost administrator al SC Rail Cargo Romania SRL, filiala românească a operatorului de marfă austriac Rail Cargo Logistics Austria GMBH.

În 2020, potrivit declarației de avere, ca administrator în transportul de marfă privat, Ovidiu Vizante a câștigat 98.927 de euro pe an. Adică 8243 de euro pe lună. Ca director general al CFR Călători, numit în 2021 de Cătălin Drulă, Ovidiu Vizante câștigă în prezent 5775 de euro lunar, brut.

Presa din Brașov și politicienii locali l-au lăudat pe Ovidiu Vizante în aprilie 2021 când a fost numit șef al CFR Călători. Presa brașoveană a scris că Vizante este specializat în „managementul operațiunilor, al bugetelor și dezvoltarea de procese pentru creșterea vânzărilor”.

Ovidiu Vizante (50 de ani. n. Brașov, Făgăraș)

Ovidiu Vizante

Venituri anuale Ovidiu Vizante: 98.927 euro

Sursa: Monitorul Oficial, declarație de avere

Potrivit unor surse, fiind din Brașov, Ovidiu Vizante este susținut de liderul USR PLUS Brașov, Allen Coliban, actualul primar, cât și de Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor. Contactat, Allen Coliban, primarul Brașovului, nu a răspuns până în prezent la telefon. Deși postat pe siteul CFR Călători, CV-ul lui Ovidiu Vizante nu poate fi descărcat.

Exit mobile version