• Liz Truss, ministrul de Externe, se clasează pe locul patru în preferinţe, fiind urmată de Michael Gove, fost ministru al Egalităţii între Comunităţi, şi de vicepremierul Dominic Raab.
  • Boris Johnson a demisionat joi, pe fondul presiunilor, din funcţia de lider al Partidului Conservator şi implicit din cea de prim-ministru.
  • Noul lider al Partidului Conservator (centru-dreapta) va fi ales în cadrul unui scrutin intern.

Ben Wallace, actualul ministru britanic al Apărării, se clasează pe primul loc în preferinţele membrilor Partidului Conservator pentru a deveni lider al formaţiunii politice în locul premierului demisionar Boris Johnson, arată un sondaj de opinie citat de cotidianul The Guardian.

Ben Wallace este pe primul loc în preferinţele electorale, fiind urmat de parlamentarul Penny Mordaunt, actual secretar de stat pentru Politici Comerciale, şi de fostul ministru de Finanţe Rishi Sunak, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul YouGov.

Liz Truss, ministrul de Externe, se clasează pe locul patru în preferinţe, fiind urmată de Michael Gove, fost ministru al Egalităţii între Comunităţi, şi de vicepremierul Dominic Raab.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Boris Johnson a demisionat joi, pe fondul presiunilor, din funcţia de lider al Partidului Conservator şi implicit din cea de prim-ministru.

Noul lider al Partidului Conservator (centru-dreapta) va fi ales în cadrul unui scrutin intern.