• Casnica Svetlana Tihanovskaya este principalul contracandidat al dictatorului Alexandr Lukashenko
  • Svetlana este o fostă profesoară, are 37 de ani şi doi copii
  • După ce Serghei, soţul Svetlanei, a fost arestat şi nu i s-a permis participarea la alegeri, ea a decis să-l înfrunte pe dictator
  • Svetlana Tihanovskaya este susţinută de Veranika Ţapkala şi Maria Kalesnikava, reprezentantele altor doi candidaţi neadmişi la alegeri

Svetlana Tihanovskaya este principalul contracandidat al lui Alexandr Lukashenko în scrutinul prezidenţial ce are loc astăzi. Chiar dacă în cursa electorală mai sunt alţi doi candidaţi, aceştia sunt priviţi ca marionete ale regimului Lukashenko ce au rol de a crea iluzia unei competiţii electorale. Svetlana este fostă profesoară, soţia unui cunoscut activist şi blogger care urma să candideze la alegerile prezidenţiale. Pentru că Serghei Tihanovsky nu a fost admis la alegeri şi a fost arestat, Svetlana a decis să candideze împotriva lui Lukaşenko.

Ea a devenit un simbol în aceste alegeri şi a reuşit să mobilizeze mii de oameni, care au participat la mitingurile de campanie în mai multe oraşe din Belarus. Tihanovskaya face parte dintr-un trio de femei, fiind susţinută de Veranika Ţapkala şi Maria Kalesnikava, reprezentantele altor doi candidaţi, care nu au fost admişi la alegeri. Pentru că a primit ameninţări să se oprească, Svetlana a fost nevoită să-şi trimită cei doi copii peste hotare. În programul ei electoral Tihanovskaya a anunţat că după ce câştigă alegerile prezidenţiale, în şase luni va declanşa noi alegeri, care să fie libere şi corecte.  

„Propunerea mea: Dezbateri adevărate, unul la unul cu Alexandr Lukaşenko. În direct, în piaţa Bangalor, în faţa poporului belarus. Aştept răspuns“, a spus Svetlana Tihanovskaya.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA