Cine este teroristul din Viena. A vrut să lupte pentru ISIS, dar poliția nu credea că poate să organizeze un atac

  • Un tânăr de 20 de ani, suspect principal în cazul atacului terorist din Viena
  • Bărbatul era simpatizant ISIS și s-a pozat cu o armă de foc înaintea atacului
  • Autoritățile nu știu dacă au fost mai mulți teroriști sau dacă sunt plănuite și alte atacuri

Suspectul principal al atacului terorist din Viena este un tânăr în vârstă de 20 de ani, născut și crescut în Viena, dar cu origini albaneze, informează jurnalistul Florian Klenk. Familia lui a ajuns în Austria din Macedonia de Nord.

Teroristul avea antecedente penale a fost condamnat în 2019 la 22 de luni de închisoare pentru că a încercat să se alături grupării ISIS în Siria. A fost eliberat după doar 7 luni. Avea atât cetățenia austriacă, cât și macedoneană.

Tânărul se afla deja în atenția autorităților, pentru că făcea parte dintr-un grup de 90 de islamiști austrieci care plănuia o călătorie în Siria. A fost impiedicat să plece, însă poliția nu era de părere că putea să organizeze un atac terorist, a mai scris jurnalistul pe Twitter.

Bild notează că suspectul atacului terorist și-a postat intențiile pe contul său de Instagram, acolo unde a postat fotografii cu momentul în care jură credință organizației teroriste ISIS, dar și cu o armă similară cu cea văzută în imaginile apărute în urma atacului din Viena.

Suspectul din imaginile apărute în presa internațională era îmbrăcat în alb și a fost împușcat de forțele de ordine. Poliția austriacă a confirmat, în această dimineață, că era simpatizant al organizației teroriste Stat Islamic.

Cu toate acestea, el ar putea să nu fi acționat pe cont propriu. Ministrul de Interne al Austriei vorbește despre încă un fugar, iar presa locală spune că ar mai fi trei teroriști care se ascund. Cert este că nu este cunoscut numărul total al atacatorilor sau creierul operațiunii, doar că avea o pregătire profesională, sunt simpatizanți ISIS și au reușit să producă spaimă în rândul cetățenilor.