• Elon Musk a transmis şi un mesaj în limba rusă după succesul lansării echipajului SpaceX, în colaborare cu NASA, de sâmbătă.
  • Acum 6 ani, Dimitri Rogozin râdea de el şi spunea „poate foloseşte o trambulină ca să lanseze”.
  • Rogozin este oficialul rus care a ameninţat România că va survola teritoriul cu un bombardier Tupolev.

Elon Musk şi Dimitri Rogozin, oficial rus şi şef al Roscosmos, au avut un schimb de replici cu tentă prietenoasă după lansarea echipajului SpaceX în spaţiu. Musk a transmis un mesaj în limba rusă, în care a spus: „Mulţumim, domnule, ha ha. Sperăm la o colaborare pe termen lung, prosperă şi benefică”. A fost răspunsul lui Musk la mesajul de felicitare al lui Rogozin pentru NASA şi SpaceX.

ELON MUSK: „Hai că trambulina a funcţionat”

Interesant este că în urmă cu 6 ani, Rogozin se amuza pe seama lui Elon Musk. El spunea atunci că acesta ar putea folosi o trambulină uriaşă pentru a-şi lansa rachetele în spaţiu. La 6 ani distanţa, Musk a răspuns cu „Hai că trambulina a funcţionat”, specificând că este o glumă pentru cunoscători.

ROGOZIN: „Planul lui Musk este un pretext că să ducă arme nucleare în spaţiu”

În urmă cu doar câteva zile, presa rusă a relatat o serie de afirmaţii controversate făcute de Dimitri Rogozin. Şeful Roscosmos a spus că Elon Musk plănuieşte să ducă arme nucleare în spaţiu, pentru ca SUA să-şi asigure dominaţia în Cosmos şi pe Pământ. „Un singur lucru stă în spatele acestei demagogii: este o acoperire petnru trimiterea de arme nucleare în spaţiu”, spunea Rogozin, vorbind totuşi despre un aşa zis plan al lui Elon Musk de a bombarda planeta Marte la poli pentru a crea un fenomen care să ducă la crearea efectului de seră.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

ROGOZIN, AMENINŢĂRI PENTRU ROMÂNIA: „Data viitoare voi fi într-un Tu-160”

În anul 2017, România a interzis survolarea spaţiului său aerian de către un avion în care se afla pe atunci vicepremierul rus Dimitri Rogozin. El a fost întors din drum şi l-a înfuriat pe oficial, care a scris pe reţelele de socializare că „data viitoare se va afla la bordul unui Tu-160 (n.r bombardier strategic).