• Guvernul danez a anunțat un calendar treptat pentru ridicarea restricțiilor
  • Danemarca planifică eliminarea majorității restricțiilor odată ce toate persoanele peste 50 de ani au fost vaccinate
  • Persoanele vaccinate sau care au avut boala recent pot merge la mall, restaurant sau chiar la cinema

Guvernul danez a anunțat un calendar treptat pentru ridicarea restricțiilor coronavirusului și a declarat că planifică eliminarea majorității restricțiilor odată ce toate persoanele peste 50 de ani au fost vaccinate împotriva virusului, notează The Local.

Planul a fost prezentat de prim-ministrul Mette Frederiksen și de personalități din partea celorlalte partide politice după ce luni seară a fost convenit un acord.

Întreprinderile, școlile, sportul și cultura vor putea fi redeschise în diferite puncte pe parcursul lunilor aprilie și mai în cadrul acordului, cu pașapoarte de vaccin necesare pentru a utiliza serviciile în mai multe cazuri.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Textul acordului stabilește un punct fix pentru a pune capăt restricțiilor, și anume „atunci când cetățenii mai în vârstă și vulnerabili și cetățenii peste 50 de ani au fost vaccinați cu prima doză”.

Acest punct va semnala sfârșitul majorității restricțiilor, deși unele vor rămâne inclusiv cele „în legătură cu evenimentele care prezintă un risc de răspândire, inclusiv evenimente mari și viața de noapte, restricții de călătorie și măsuri generale pentru reducerea infecțiilor”, se menționează în acord.

Utilizarea pașapoartelor de vaccin înseamnă că va fi necesară documentarea fie a vaccinării, fie a unui test negativ recent, fie a infecției recente (care nu mai sunt active) pentru a putea merge în frizerii, saloane de tatuaje, saloane de masaj și mall-uri.