• China nu l-a recunoscut pe Joe Biden ca noul preşedinte SUA
  • În mod oficial, alegerile din Statele Unite încă nu au fost finalizate
  • Scandalul fraudării alegerilor este departe de a avea un sfârșit

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, premierul sloven, Janez Jansa, președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, liderul chinez Xi Jinping și dictatorul nord-coreean Kim Jong-un sunt cei care nu l-au felicitat încă pe Joe Biden.

După Rusia, China este o altă ţară importantă care nu recunoaşte, momentan, victoria lui Joe Biden în Statele Unite, notează NDTV.

Chiar dacă Donald Trump nu s-a recunoscut învins şi a ameninţat că se va duce la Curtea Supremă, Joe Biden şi Kamala Harris au fost felicitaţi de mulţi lideri ai lumii, după ce democraţii au fost declaraţi câştigători, potrivit previziunilor făcute de media americană.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

China, alături de alte ţări precum Rusia şi Mexic, nu s-a grăbit să îl felicite pe preşedintele-ales: „Înţelegem că rezultatul alegerilor va fi determinat în conformitate cu legile şi procedurile din Statele Unite”, a spus Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al ministrului de externe chinez.

Purtătorul de cuvânt al Echipei Trump, Tim Murtaugh, a confrimat că fostul președinte a început planificarea unei serii de mitinguri, similare cu cele din campania electorală, în speranța de a găsi sprijun pentru a contesta rezultatele alegerilor.