• Florin Cîțu și Valeriu Gheorghiță au explicații diferite privind controlul de la Ministerul Sănătății.
  • V. Gheorghiță spune că datele despre testare nu sunt colectate pentru a fi publicate.
  • Florin Cîțu spune că informațiile despre centrele MAI și MApN pot prezenta un risc.
  • Lucian Bode: Nu este normal ca listele să fie publicate cu adrese din sistemul de apărare.

Datele publicate de ministrul Sănătății scot la iveală o campanie de vaccinare paralelă, una secretă. Pentru început Florin Cîțu și Valeriu Gheorghiță nu se pun de acord în privința trimiterii corpului de control la Ministerul Sănătății.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Mi se pare important sa intelegem ca aceste date sunt mai degraba cu un rol tehnic si ne permit noua sa definim anumiti indicatori pe baza carora sa luam decizii medicale de campania de vaccinare si pe baza acestor indicatori facem aceste informari periodice.”

Pe Facebook, Florin Cîțu a venit cu altă variantă: datele publicate de ministrul Vlad Voiculescu ar putea fi un risc de securitate națională.


Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Văd mai degrabă o problemă de validitate a datelor și obtinerea unor acorduri de la instituțiile care furnizează aceste date.”
parte din structura comitetului.

Iar ministrului de Interne, Lucian Bode, nu i se pare normal ca listele cu adresele din sistemul de apărare să fie făcute publice. Mai ales când la mijloc sunt și serviciile de informații.

„Vezi adresa strada x, nr Y și constați că acolo s-au vaccinat cetățeni din structurile respective. Din acel moment poți să te aștepți, că nu ne sunt toți prieteni pe pământul ăsta, dar pot veni să fotografieze, să filmeze”, a spus ministrul Bode.

Lucian Bode, ministrul de Interne: „Vezi adresa strada x, nr Y și constați că acolo s-au vaccinat cetățeni din structurile respective. Din acel moment poți să te aștepți, că nu ne sunt toți prieteni pe pământul ăsta, dar pot veni să fotografieze, să filmeze… Nu mi se pare normal să dăm publicității”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN