• O fabrică de ciocolată Kinder din Belgia a primit ordin de închidere după ce a fost asociată cu zeci de cazuri de salmonella.
  • Autoritatea belgiană pentru siguranța alimentară a ordonat, de asemenea, retragerea tuturor produselor Kinder fabricate la fabrica din Arlon, care este deținută de Ferrero.
  • Ferrero și-a cerut scuze și a recunoscut eșecurile interne.

Decizia vine ca urmare a informațiilor „incomplete” furnizate de producătorii Ferrero și a unui val de cazuri în Europa și SUA. Autoritățile belgiene au ordonat închiderea unei fabrici de ciocolată Kinder, suspectată că se află la originea unui val de cazuri de salmonella în mai multe țări europene și în SUA.

Decizia și îngrijorările legate de sănătate au fost lovituri pentru proprietarul acesteia, compania italiană de dulciuri Ferrero, venind în plin sezon al sărbătorilor de Paște, când ciocolatele sale Kinder sunt printre cele mai căutate produse din supermarketuri.

Ferrero a emis o declarație în care și-a cerut „scuze sincere” pentru valul de cazuri de salmonella și a recunoscut că a suspendat operațiunile fabricii sale din orașul Arlon, situat în sud-estul țării.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Autoritatea belgiană pentru siguranța alimentară a precizat într-o declarație că s-a ordonat închiderea fabricii „ca urmare a constatărilor din ultimele ore că informațiile furnizate de Ferrero sunt incomplete”. Aceasta a ordonat rechemarea întregii producții a fabricii pentru popularul brand Kinder al companiei. Autoritatea „va autoriza redeschiderea doar după ce se va concluziona că unitatea respectă toate normele și cerințele de siguranță alimentară”, a adăugat aceasta.

Ministrul belgian al agriculturii, David Clarinval, a declarat că o astfel de decizie nu este niciodată luată cu ușurință, dar circumstanțele actuale o fac necesară. Securitatea alimentară a cetățenilor noștri nu poate fi niciodată neglijată”.

Ferrero a declarat că „recunoaște că au existat ineficiențe interne, care au creat întârzieri în recuperarea și schimbul de informații în timp util”. „Cu efect imediat”, întreaga producție a fabricii de Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100g și Kinder Schoko-Bons a fost oprită, a precizat aceasta.

„Regretăm profund această problemă. Dorim să ne cerem scuze sincere tuturor consumatorilor și partenerilor noștri de afaceri și să mulțumim autorităților de siguranță alimentară pentru îndrumările lor valoroase”, a declarat Ferrero.

Salmonella este un tip de bacterie care poate provoca simptome precum diaree, febră și crampe la stomac la om și este una dintre cele mai frecvente infecții de origine alimentară. Cele mai multe cazuri sunt cauzate de ingestia de alimente contaminate cu fecale animale sau umane.

Agenția britanică pentru standarde alimentare a declarat că au fost identificate 63 de cazuri de salmonella în Marea Britanie. În Franța, au fost raportate cel puțin 21 de cazuri, iar 15 au declarat că au consumat produse Kinder, care au fost acum retrase de pe piață, potrivit serviciului de sănătate publică francez.