• Ciolacu cheamă toate partidele parlamentare să își spună părerea despre data alegerilor.
  • USR și UDMR vor alegeri prezidențiale la termen.
  • Prima variantă, avansată de PSD: 15-29 septembrie 2024.

Un vechi proverb spune că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Așa este și în politică. Calculele interne din partide nu prea se potrivesc cu realitățile din societate.

Ca atare, după ce a amenințat cu măsuri, după ce și-a atacat partenerii de guvernare la onoare, Marcel Ciolacu tot n-a primit de la Ministrul Cătălin Predoiu hotărârea de guvern cu convocarea prezidențialelor în septembrie. Așa că, astăzi, a chemat la consultări toate partidele politice pentru a  decide de comun acord data la care românii își vor alege noul Președinte.

Ne așteptăm la un rezultat astăzi?

Negocierile vor avea loc și mâine, cu Forța Dreptei și Partidul Mișcarea Populară, deci nu vom primi vreun rezultat astăzi. Premierul se vede prima dată cu cei de la USR, apoi cu AUR, UDMR și S.O.S România. Din partea Guvernului, vor fi alături de Marcel Ciolacu și Marian Neacșu și Cătălin Predoiu.

Recomandări

MACRON AMÂNĂ NUMIREA NOULUI GUVERN
PAS CU PAS SPRE PACE
DAVID LAMMY AJUNGE ÎN INDIA
ANM EMITE COD PORTOCALIU DE PLOI
DEFECTE DE 1 MILIARD DE DOLARI
ÎNCETINIREA ECONOMICĂ A CHINEI AFECTEAZĂ MĂRCILE DE LUX

Așadar, prima variantă pentru data alegerilor prezidențiale este cea avansată de PSD: 15-29 septembrie 2024. Liberalii vor ca alegerile să aibă loc la finalul anului, în luna noiembrie.

Citește și