• Marcel Ciolacu a avansat într-o declaraţie ideea plafonării preţurilor la carburanţii auto.
  • Liderul PSD a invocat veniturile excepţionale ale companiilor din energie.
  • Preţurile energiei şi carburanţilor au înregistrat creşteri importante în ultima perioadă.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a avansat luni, într-o declaraţie făcută presei, ideea plafonării preţurilor la carburanţii auto, precizând că măsura ar trebui să fie discutată în cadrul coaliţiei de guvernare.

Părerea mea este că trebuie plafonat preţul, cu o marjă de profit”, a spus Ciolacu, precizând că acesta ar fi principiul, restul fiind „treaba specialiştilor”.

Aştept ministrul Energiei să vină să ne spună cum rezolvă această problemă, dacă nu, oricum o să venim şi noi cu propunerile noastre”, a spus Ciolacu.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Liderul PSD a invocat veniturile excepţionale ale companiilor din energie, „unele bazate pe un preţ speculativ, din punctul meu de vedere”.

Este normal să solicităm, pentru o perioadă limitată, un efort din partea acestor companii”, a spus Ciolacu, care a amintit de cheltuielile majore făcute de stat şi de cetăţeni în perioada de pandemie.

Nu este nici incorect, nici injust, este un element corect”, a spus Ciolacu.

Pe fondul războiului din Ucraina, al sancţiunilor impuse Rusiei şi al modului în care Kremlinul a răspuns acestor sancţiuni, preţurile energiei şi carburanţilor au înregistrat creşteri importante în ultima perioadă.