• Marcel Ciolacu a spus că Biroul Permanent nu a fost informat despre discursul președintelui ucrainean.
  • Acesta susține că Vladimir Putin este un criminal de război.
  • Președintele Camerei Deputaților spune că în Ucraina are loc un genocid.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a admis că luni preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-ar putea adresa Parlamentului României, chiar dacă Biroul Permanent nu a fost informat. El a mai spus că nu mai are nicio reţinere să spună că „Putin e criminal de război”.

Întrebat, luni, dacă Volodimir Zelenski va vorbi luni în plenul Parlamentului, aşa cum susţine preşedintele Senatului, Florin Cîţu, Marcel Ciolacu a spus că „e un lucru foarte important şi vorbim de un preşedinte al unui stat suveran atacat de către Rusia în acest moment. Este un genocid şi din acest moment eu nu mai am nicio reţinere să spun că Putin este un criminal de război”.

Marcel Ciolacu a atras atenţia că nu pe Facebook se fac astfel de anunţţuri, cu urmând calea diplomatică.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Cred că pe cale diplomatică, nu calea de Facebook şi încercarea pe Facebook de a ne face imagine… Calea diplomatică este cea normală. Eu până la ora 12:30 (luni – n.r.), când avem un birou permanent reunit aştept ori o solicitare din partea Ambasadei pentru acest discurs în Parlamentul României, ori o informare din partea Ministerului Afacerilor Externe. Aşa se lucrează într-un stat democratic, mai ales într-o situaţie atât de importantă”, a spus Ciolacu.

Întrebat, în continuare care sunt şansele ca Volodimir Zelenski să se adreseze plenului Parlamentului, preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că este foarte probabil ca acest discurs să aibă loc.