PNL nu a pus condiții cine să fie premierul din partea PSD peste un an și jumătate, a spus, joi, președintele liberalilor, Florin Cîțu, care a afirmat că „singurul scenariu” este cu premier PNL în prima parte a rotației stabilite între liberali și social-democrați pentru funcția de prim-ministru.

„Avem o propunere de premier cu care noi credem că am deblocat aceste negocieri. Eu zic că este o mare victorie pentru PNL. (…) Noi nu am pus condiții. Nici pentru peste un an jumătate nu am pus condiție să nu fie președintele Marcel Ciolacu. Noi suntem mai indulgenți”, a spus, joi seara, președintele PNL, Florin Cîțu.

Acesta a afirmat că premierul este cel care va numi miniștrii, iar singurul scenariu este că premierul va fi de la PNL.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Premierul este șeful (pentru a numi miniștrii – n.r.). Va fi implicat sută la sută. Este singurul scenariu! Premierul va fi de la PNL”, a spus Cîțu.

Întrebat dacă el va fi președintele Senatului, Florin Cîțu a răspuns că nu s-a discutat acest lucru.

Nicolae Ciucă, după negocierile cu PSD: s-au făcut pași importanți, mâine stabilim ultimele detalii

Nicolae Ciucă, reprezentantul PNL la negocierile de joi cu PSD privind formarea unui nou guvern, a declarat că părțile au făcut pași importanți. Celelalte detalii vor fi stabilite vineri, a mai spus liberalul care este propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru.

Nicolae Ciucă a condus delegația liberală la negocierile de joi. El a anunțat progresele făcute și faptul că părțile au convenit să instaleze noul guvern peste o săptămână.

„S-au făcut pași importanți pe pachetul social și pe ceea ce înseamnă că agreem să căutăm soluții ca să nu creștem taxele, să avem un procent de 7% pentru investiții în bugetul anului viitor și un calendar astfel încât să avem un guvern până joi”, a spus Nicolae Ciucă.

Numele următorului premier va fi stabilit vineri, a mai spus Ciucă.

„Urmează să stabilim mâine toate aceste detalii”, a precizat ministrul interimar al Apărării.

Ciolacu: Joia viitoare vom avea un Guvern

Cine va avea premierul nu va avea ministrul de Finanțe – aici au ajuns negocierile dintre PSD și PNL, joi seara, însă cele două partide s-au înțeles ca până joia viitoare România să aibă guvern.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că în urma negocierilor cu PNL nu s-a concluzionat care dintre partide va da premierul.

Nu am ajuns la o discuție cine are primul ministru. Dacă noi insistăm, cum e corect, dacă nu primul ministru, Ministerul de Finanțe să fie la PSD. Și cei de la PNL, la fel de corect, au insistat, dacă nu au primul ministru să aibă Ministerul de Finanțe. Am mai avut o discuție foarte aplciată pe pachetul social. Rămânem în continuare să căutăm venituri”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a spus că până joi are siguranța că România va avea un guvern stabil, fiind finalizat programul de guvernare al coaliției PSD-PNL-UDMR.

Ședința PSD-PNL va avea loc vineri, la prânz. Reprezentanții celor două partide trebuie să decidă cine va fi primul premier în sistemul de rotație stabilit de liberali și social-democrați. Propunerea PSD este Marcel Ciolacu, iar cea a PNL este Nicolae Ciucă.