Ciolacu îl acuză pe Cîțu că a mințit: „Programul de guvernare prevedea creșterea pensiilor. Minte cu nerușinare”

marcel-ciolacu Mediafax Foto
  • Marcel Ciolacu îl acuză pe premierul Florin Cîțu că a mințit în legătură cu pensiile.
  • Marcel Ciolacu: „PSD ți-a scris programul de guvernare, mincinosule?! Voi și coaliția voastră de țepari și incompetenți”
  • Marcel Ciolacu: „Spui că pensiile vor crește totuși în 2022, dar nu le spui românilor că asta înseamnă MAXIM 4 %”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îl acuză pe premierul Florin Cîțu că a mințit în legătură cu pensiile, pentru că în programul de guvernare, votat în decembrie, scria „negru pe alb” că acestea vor crește în 2021.

Ciolacu spune, miercuri, pe Facebook, că premierul Cîțu își „minte cu nerușinare proprii cetățeni”.

„PSD ți-a scris programul de guvernare, mincinosule?! Voi și coaliția voastră de țepari și incompetenți v-ați votat în decembrie în Parlament programul de guvernare care prevedea negru pe alb creșterea pensiilor în 2021! După mai puțin de două luni vii și dai vina pe PSD că nu le mai poți crește”, scrie, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Despre creșterea punctului de pensie din 2022, Ciolacu spune că Florin Cîțu nu spune că va fi vorba de o creștere cu doar 4 la sută.

„Spui că vor crește totuși în 2022, dar nu le spui românilor că asta înseamnă MAXIM 4 % (inflația medie 2,4 – 2,6% plus jumătate din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat adică 1- 1,4%). Și nici asta măcar nu se știe când în 2022. Probabil în decembrie, cu plata în 2023!!! Nu le arunca firimituri oamenilor care au muncit o viață, că și tu ai părinți, Cîțule! Lasă-i în pace, dacă nu ești capabil să înțelegi că pensiile nu sunt pomană! N-ai bani?! Nu mai furați. Nu mai angajați cohorte de chelnerițe și miss-uri la stat. Nu vă mai îmbuibați prin toate consiliile de administrație! Nu mai politizați! Nu mai inventați noi funcții la stat, așa cum e cu secretarii generali de la prefecturi”, mai scrie Ciolacu.

Potrivit președintelui PSD, partidul pe care îl conduce a demonstrat că poate aduce creștere economică, că poate crește veniturile românilor, că poate susține mediul de afaceri.