Marcel Ciolacu: Categoric vom intra în lockdown după alegerile parlamentare

  • Marcel Ciolacu: „Nu au cum să stăpânească fenomenul
  • Ciolacu, la Marius Tucă Show: „Toate ATI-urile sunt la fund

Categoric România va intra în carantină după alegerile parlamentare, a spus, miercuri seara, la „Marius Tucă Show”, de la Aleph News, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu: „Nu au cum să stăpânească fenomenul”.

O să blocheze. În lockdown. Categoric (va intra România în carantină după alegerile parlamentare- n.r.). Nu au cum să stăpânească fenomenul. Doar nu credeți în acest plan de la Cotroceni. Eu vorbesc cu medicii și cu președinți de consilii județene și-mi spun că situația e tragică. Toate ATI-urile sunt la fund”, spune la „Marius Tucă Show” președintele PSD, Marcel Ciolacu.

El mai spune că „poate nu ar fi rău să mai vorbească (guvernanții – n.r.) și cu specialiștii”.

Reacția lui Ciolacu vine după ce președintele Klaus Iohannis a respins această variantă.

„În acest moment nu există intenţia de a declara starea de urgenţă şi nu există intenţia instituirii unei carantine generale, deci un lockdown. Măsurile care sunt acum în vigoare au dus la o reducere a creşterii numărului de infecţii, ba chiar se poate constata o uşoară descreştere. În aceste condiţii, experţii pe care i-am consultat, inclusiv astăzi, sunt de părere că în perioada următoare nu e nevoie de noi restricţii”, spunea Iohannis.