- Ciolacu va discuta cu Ursula von der Leyen despre PNRR.
- Ciolacu va propune un comisar european după ce revine din Bruxelles.
- România poate pierde 2 miliarde de euro din PNRR.
- Cererile României pentru PNRR sunt în întârziere.
UPDATE 13:37
Cele mai mari investiții vor urma în 2025 și 2026, a spus Ciolacu în timpul vizitei la Bruxelles.
Advertisment
Propunerea mea pentru comisarul european este Victor Negrescu, spune Ciolacu.
UPDATE 13:20
„Mă bucură faptul că președinta aleasă a Comisiei Europene a înțeles eforturile făcute de România pentru a se dezvolta și ținta ambițioasă pe care o avem pentru investiții în acest an – 120 de miliarde de lei”, a scrie Ciolacu pe Facebook după întâlnirea cu președinta Comisie Europene.
Recomandări
Ciolacu spune că va propune Executivului european un acord pe 7 ani prin care „putem să ne dezvoltăm economic prin investiții, dar și să reducem deficitul bugetar al României”.
ȘTIREA INIȚIALĂ
Ciolacu și-a adus aminte că încă e premierul României și pentru că până la Cotroceni e drum lung, pleacă la Bruxelles să pună țara pe roate.
Trebuie să se vadă astăzi cu fosta și proaspătă președintă a Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, ca să vorbească despre comisarul european al României și despre PNRR. Propunerea pentru comisar rămâne secretă până când Ciolacu se întoarce de la Bruxelles, ca să fie sigur că trimite omul potrivit.
Când vine vorba de PNRR, Ciolacu trebuie să ducă multă muncă de convingere ca să o facă pe Ursula să ne mai dea timp pentru reformele pe care încă nu le-am făcut.
Daca nu îi iese, pierdem peste 2 miliarde de euro din banii europeni pentru că nici anul acesta nu am reușit să trimitem cererile de bani către UE la timp. Anul trecut România a trimis o singură cerere, din două, pentru că a întârziat 8 luni cu ea.
Citește și
- Convenția Națională Democrată, ziua 3. Tim Walz acceptă nominalizarea pentru funcția de Vicepreședinte al SUA
- Trump ține primul miting în aer liber după tentativa de asasinat, protejat de sticlă antiglonț
- Tot mai mulți angajați simt singurătatea la locul de muncă. Expert HR: „Este important să existe sprijin și discuții”
Partenerii noștri