• Președintele PSD Marcel Ciolacu susține că suspendarea internărilor şi operațiilor pentru pacienții cronici este o crimă.
  • Spune că se poate vorbi de condamnarea la moarte a mii de români.

„Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă! Iar efectele vor fi dramatice şi pe termen lung: vorbim despre condamnarea la moarte cu premeditare a mii de români!”, a scris pe Facebook liderul social-democrat.

Ciolacu susține că autoritățile au anulat astfel un drept al românilor, prevăzut de Constituție.

„N-a fost suficient că, de un an şi jumătate încoace, zeci de mii de pacienții cronici, în special cei din zona de oncologie, n-au avut acces la tratamente sau diagnostic. Iar rezultatul a fost că 88% dintre bolnavii de cancer tratați în România în 2019 au murit într-un singur an. Acum, au anulat, practic, dreptul la sănătate al tuturor românilor, drept prevăzut în Constituție!”, a mai scris președintele PSD pe rețeaua de socializare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Marcel Ciolacu le cere lui Orban şi Dragu să convoace urgent ședința conducerii Parlamentului „că să putem anula această decizie aberantă luată de Cîţu, în ultimele ore ale guvernării sale eșuate”.

Spitalele publice suspendă pentru 30 de zile operațiile şi tratamentele care nu sunt urgente, a anunțat luni secretarul de stat Raed Arafat.

„Suntem nevoiți să emitem un ordin de 30 de zile care prevede că, începând cu data emiterii acestuia, managerii spitalelor publice cu paturi dispun măsuri de suspendare a internărilor pentru operații şi tratamente care nu reprezintă o urgență şi care pot fi reprogramate”, a declarat Raed Arafat.