Cioloş: „Cîţu este un dezastru, un politician incompetent”. Liberalii „mă roagă să nu mergem mai departe cu moțiunea”

Surse: Cioloş nu a fost informat de intenţia premierului de a-l revoca pe Voiculescu Mediafax Foto
  • Copreşeditele USR-PLUS afirmă că singura soluție a PNL e să îl convingă pe Cîţu să demisioneze.
  • Dacian Cioloş relatează că a primit multe telefoane de la liberali.
  • Orice soluție pentru situația în care ne aflăm trebuie negociată în coaliția de guvernare, nu în afara coaliției de guvernare, transmite premierul Florin Cîţu.

Florin Cîţu „stătea pe un scaun cu patru picioare din care singur a rupt două şi acum se întreabă pe ce parte cade”, afirmă Dacian Cioloş, copreşeditele USR-PLUS, care susține că a primit telefoane de la liberali, care i-au cerut să nu meargă mai departe cu moțiunea de cenzură.

Recent, Dacian Cioloş îi invita pe parlamentarii liberali „care sunt în profund dezacord cu modul imoral de a proceda al premierului Cîţu” să semneze moţiunea de cenzură USR-PLUS.

„Am văzut declaraţiile lui Florin Cîţu încercând să se agațe de putere. Realitatea este că stătea pe un scaun cu patru picioare din care singur a rupt două şi acum se întreabă pe ce parte cade. Am primit în ultimele ore numeroase telefoane de la peneliști. Unii din tabăra Cîţu, alții din tabăra Orban. Şi unii, şi alții mă roagă să nu mergem mai departe cu moțiunea şi încearcă să-mi explice cât de rău va fi să pice premierul. Suntem cu toții de acord că Florin Cîţu este un dezastru, un politician incompetent care a aruncat totul în aer și pe care nu te poți baza. Dar, spre deosebire de ei, noi nu-l mai ținem în brațe”, scrie pe Facebook Dacian Cioloş.

Copreşeditele USR-PLUS afirmă că singura soluţie a PNL e să îl convingă pe Florin Cîţu să demisioneze.

„Singura soluţie a PNL, astăzi, e să îl convingă pe Florin Cîţu să demisioneze ca să nu se facă de rușine public şi să nu-i mai dea microfoane unde să mintă. Şi aşa electoral se îndreaptă spre un dezastru. Au posibilitatea sa facă acest lucru până la şedinţa Coaliţiei din această seară. În ceea ce ne privește, ne asumăm moţiunea, aşa cum ne-am asumat şi guvernarea. Ne-am asumat să pierdem puncte electorale pentru a face ceea ce trebuie pentru România. Am pierdut electoral pentru a susține un guvern care trebuia să facă reforme, nu unul care să fure 10 miliarde de euro. PNDL 3, în forma pe care vrea să o adopte premierul, asta este. Bani pentru primarii partidului împărţiţi fără criterii. Noi ne-am opus şi ne vom opune hoţiei, pentru că România nu are bani de tocat”, conchide Cioloş.

Orice soluție pentru situația în care ne găsim azi trebuie negociată în coaliția de guvernare, nu în afara coaliției de guvernare, este mesajul transmis de Florin Cîţu, în contextul în care USR-PLUS vrea să inițieze, alături de AUR, o moțiune de cenzură pentru schimbarea premierului din funcție.